Uitzondering in EU-verordening inzake genetische manipulatie maakt vaccinaties tegen Corona mogelijk

Het is een beetje in de vergetelheid geraakt en daarom moet het hier in herinnering worden gebracht: De klinische proeven met Corona-vaccins in de EU werden alleen mogelijk gemaakt door een wijziging in de verordening inzake gentechnologie. Op grond van deze verordening is dit type vaccin in de EU verboden tot 15 juli 2020.

De verordening is bekendgemaakt in EUR-Lex. De titel alleen al zegt heel wat:

Verordening (EU) 2020/1043 van het Europees Parlement en de Raad van 15 juli 2020 betreffende de uitvoering van klinische proeven met en de verstrekking van geneesmiddelen voor menselijk gebruik die geheel of gedeeltelijk bestaan uit genetisch gemodificeerde organismen voor de behandeling of preventie van coronavirusziekte (COVID-19).

Het Europees Parlement had de nieuwe verordening op 10 juli goedgekeurd, de Raad (Raad van Ministers) op 14 juli 2020.

De reden voor deze verandering was de ontwikkeling van mRNA- of DNA-vaccins, die vallen onder de EU-richtlijnen inzake de introductie van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s), meldt TKP. Wegens de beweerde noodsituatie in verband met een epidemie werd voor alle EU-landen van deze vereisten afgezien, ook al hadden zij in hun nationale toepassingen van de EU-richtlijnen een restrictief beleid inzake de introductie van GGO’s.

Dit betekent dat de milieugevolgen of de langetermijngevolgen van deze genetisch gemodificeerde vaccins voor de mens en het menselijk genoom niet hoeven te worden geëvalueerd voordat deze klinisch op (veel) mensen worden getest. Ook is voorafgaande goedkeuring van klinische proeven niet langer vereist.

De vrijstellingsregels gelden ook voor de etiketteringsverplichting voor producten die GGO-ingrediënten bevatten. Dit laat de te vaccineren personen dus in het ongewisse over de aard van het vaccin.

En deze verordening, die is uitgevaardigd voor de “uitvoering van klinische proeven“, is ook van toepassing op de miljoenen vaccinaties die momenteel worden uitgevoerd. Omdat de preparaten geen reguliere goedkeuring hebben, maar een voorwaardelijke goedkeuring in de EU, en een noodgoedkeuring in de VS en het VK.

Dus om het nog eens te verduidelijken: De momenteel toegepaste preparaten van Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen worden met vrijstelling in de bovenarmen geïnjecteerd als onderdeel van de “klinische proef“. Daartoe werden de anders verplichte voorzorgsmaatregelen voor de toepassing van GGO’s tijdelijk (!) opgeschort.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.