Uitgelekt onderzoek suggereert dat Pfizer-vaccin hartontsteking kan veroorzaken bij mensen onder de 30

Israëlische onderzoekers vonden 62 gevallen van myocarditis, waaronder twee sterfgevallen, na recente vaccinatie met Pfizer. Vijfenvijftig van de gevallen kwamen voor bij mannen – de meeste tussen de 18 en 30 jaar.

Uit eerder onderzoek blijkt dat mRNA-vaccins dezelfde symptomen kunnen veroorzaken als COVID.

Details die uit een rapport van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zijn gelekt, hebben volgens The Times of Israel en andere nieuwsmedia geleid tot bezorgdheid onder experts over een mogelijk verband tussen het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin en myocarditis.

In het voorlopige rapport van een commissie die belast was met het controleren van de bijwerkingen van vaccins, werden 62 gevallen van myocarditis aangetroffen, waaronder twee sterfgevallen, bij mensen die het Pfizer-vaccin kregen. Zesenvijftig van de gevallen deden zich voor na de tweede dosis van het vaccin en 55 gevallen deden zich voor bij mannen – de meeste tussen de 18 en 30 jaar .

De twee patiënten die stierven, waren naar verluidt gezond totdat ze het vaccin kregen en hadden geen reeds bestaande aandoeningen. De ene was een 22-jarige vrouw, de andere was een 35-jarige man. In het rapport werd opgemerkt dat 5 miljoen mensen in Israël zijn ingeënt tegen COVID .

Myocarditis, of ontsteking van de hartspier, kan leiden tot hartritmestoornissen en overlijden.

De Israëlische coördinator voor de respons op pandemieën, Nachman Ash, bevestigde dat er  “tientallen incidenten” van myocarditis plaatsvonden bij gevaccineerde mensen, voornamelijk na de tweede dosis, maar benadrukte dat het ministerie van Volksgezondheid nog geen conclusies moest trekken.

Het bepalen van een verband, zei Ash, zou moeilijk zijn omdat myocarditis, een aandoening die vaak zonder complicaties verdwijnt, kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan virussen, en een vergelijkbaar aantal gevallen werd in voorgaande jaren gemeldmeldde Reuters .

Volgens onderzoekers van de National Organization for Rare Disorders kan myocarditis echter het gevolg zijn van infecties, maar “vaker is de myocarditis een gevolg van de immuunreactie van het lichaam op de aanvankelijke hartbeschadiging.”

Israëlische onderzoekers presenteerden hun bevindingen aan de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, Pfizer, de Centers for Disease Control and Prevention en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Gevraagd door Reuters over de herziening, zei Pfizer dat het regelmatig contact had met het Israëlische ministerie van Volksgezondheid om de gegevens over zijn vaccin te herzien en dat hij op de hoogte was van de Israëlische waarnemingen van myocarditis die voornamelijk bij jonge mannen optraden.

“Bijwerkingen worden regelmatig en grondig beoordeeld en we hebben niet waargenomen een hoger percentage van myocarditis dan wat zou worden verwacht in de algemene bevolking,” het bedrijf zei . “Een oorzakelijk verband met het vaccin is niet vastgesteld. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen om te concluderen dat myocarditis een risico is dat samenhangt met het gebruik van het Pfizer / BNT COVID-19-vaccin. “

Pfizer zei dat het vergelijkbare bevindingen in de rest van de wereld niet had ontdekt, maar dieper in het fenomeen zou kijken.

Een zoektocht naar “myocarditis” in het Vaccine Adverse Events Reporting System van de CDC bracht echter 62 gevallen van myocarditis aan het licht, waarvan 70% bij mensen tussen de 17 en 44 jaar. Van de gemelde gevallen werden er 23 gemeld na het Pfizer-vaccin.

Onderzoekers die de Israëlische studie hebben uitgevoerd, benadrukten dat verder onderzoek nodig was om een ​​verband tussen myocarditis en het vaccin te bevestigen, maar voegde eraan toe dat ze grote zorgen hadden. 

Ze schreven :

“In dit stadium is er, volgens voorlopige bevindingen, die verdere bevestiging behoeven, een indruk van een hoger aantal dan verwacht, vooral voor leeftijden tot 30 jaar. Een meer geavanceerd rapport over dit onderwerp zal binnenkort worden opgesteld.”

“De indruk is dat de incidentie van het fenomeen vooral bij jonge mannen toeneemt op de schaal van 1: 20.000 na vaccinatie. Het is waarschijnlijk dat het ontstaan ​​van myocarditis wordt geassocieerd met het krijgen van het vaccin (vooral de tweede dosis). “

Deskundigen van het ministerie van Volksgezondheid beoordelen het rapport en zullen de resultaten openbaar maken . In een interview zei Ash echter dat de voordelen van het vaccin zo groot zijn dat “zelfs als we een verband vinden tussen sommige gevallen en het vaccin, het niet gerechtvaardigd is om actie te ondernemen met betrekking tot het vaccin.”

Uit eerder onderzoek blijkt dat mRNA-vaccins dezelfde symptomen kunnen veroorzaken als COVID

Volgens Lyn Redwood, RN, MSN en president emerita van Children’s Health Defense , “is het niet verwonderlijk dat we dezelfde immuunrespons zien die resulteert in myocarditis door het spike-eiwit van de vaccins als we zien bij de daadwerkelijke infectie.

Redwood legde uit dat mRNA-vaccins werken door de genetische blauwdruk voor het belangrijkste spike-eiwit op het virusoppervlak op te nemen in een formule die – wanneer geïnjecteerd in mensen – onze eigen cellen instrueert om het spike-eiwit te maken.

“Het probleem met deze benadering is dat de spike eiwit alleen – die de mRNA vaccins instrueren het lichaam te maken – is betrokken als een belangrijke oorzaak van cardiaal letsel en overlijden bij mensen met COVID-19,” zei Redwood.

Volgens Redwood is het, op basis van  onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd, zeer waarschijnlijk dat sommige ontvangers van de mRNA-vaccins met spike-eiwit dezelfde symptomen en verwondingen zullen ervaren als het virus.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Uitgelekt onderzoek suggereert dat Pfizer-vaccin hartontsteking kan veroorzaken bij mensen onder de 30

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.