Getuigenis M. uit Gent: Tinnitus / gehoorverlies na vaccinatie

🕒 Leestijd: 2 minuten

1 à 2 weken na de 2e vaccinatie ben ik gehoorklachten beginnen ontwikkelen en pijn in de omgeving van de sinus. Na het verdwijnen van deze klachten leek alles terug OK, op een lichte tinnitus na. Het gehoor is op dat moment niet getest en er is geen medicatie gegeven omdat de dokters er geen raad mee wisten. Bijna 4 maanden na de vaccinatie is er plots gehoorverlies opgetreden met hevige tinnitus. 3 dagen later is nog een poging ingezet met Medrol in de hoop om het verlies te beperken, maar tevergeefs. De schade was vermoedelijk reeds ontstaan tijdens de eerste of tweede week na de vaccinatie. Het eindoordeel is blijvend gehoorverlies en tinnitus.

Gevraagd naar het verband met de vaccinatie antwoorden de artsen ontwijkend en met veel angst. Ook op de vraag of de frequentie van gehoorschade/tinnitus sterk is gestegen durven ze niet te antwoorden.

Is het normaal dat onze artsen angstig moeten zijn om hun beroep uit te oefenen en over de gezondheid van hun patiënten te waken?

In mijn eigen kennissenkring blijken ineens heel wat mensen gehoorschade en/of tinnitus opgelopen te hebben, voor het eerst in hun leven. En dat bijna steeds 1 à 2 weken na de vaccinatie. Het zijn er zoveel dat geen sprake meer kan zijn van toeval.

Een kleine bloedklonter in de buurt van het binnenoor is reeds voldoende om schade aan te richten. Dit is vermoedelijk de oorzaak van het blijvende leed dat mij en vele anderen overkomen is.

Dringende actie is nodig om dit onder de aandacht te brengen, omdat deze situatie perfect te vermijden is.

Om te beginnen kan men aspiratie tijdens de vaccinatie verplichten, zoals reeds in een aantal landen het geval is.

Ten tweede kan men het publiek grondig voorlichten zodat men zich op een dergelijke noodsituatie kan voorbereiden en snel ingrijpen. Plots gehoorverlies is steeds een medisch noodgeval, maar wordt niet altijd tijdig herkend. De druk op artsen om vooral geen verband te leggen met de vaccins doet kostbare tijd verloren gaan.

2 eenvoudige richtlijnen kunnen vele duizenden slachtoffers voorkomen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis M. uit Gent: Tinnitus / gehoorverlies na vaccinatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.