TEXAS: opheffing mondmaskerplicht doet aantal ziekhuisopnames drastisch dalen


Na de opheffing van het mondmaskermandaat in Texas zijn ziekenhuisopnames, sinds oktober, op hun laagst.

Twee weken nadat de media een catastrofe voorspelde als gevolg van het opheffen van het mondmaskermandaat in Texas en waarvan Joe Biden de beweging bestempelde als ‘neanderthaler denken’, zijn de COVID-gevallen in Texas gedaald tot een dieptepunt, terwijl de ziekenhuisopnames het laagst zijn sinds oktober.

Eerder deze maand kondigde de gouverneur van Texas, Greg Abbott, een einde aan de mandaten en een 100% heropening van de staat op 10 maart.

De aankondiging werd onmiddellijk ontvangen door een golf van hysterie van linkse politici, commentatoren en de media, waarvan een groot deel in dit artikel is verzameld door Jeffrey A. Tucker en opgenomen;

 • Vanity Fair rapporteert het nieuws onder de kop ‘Republikeinse gouverneurs vieren COVID-jubileum met gewaagd plan om nog eens 500.000 Amerikanen te vermoorden’.
 • Gouverneur van Californië, Gavin Newsom, die beweert dat de beslissing “absoluut roekeloos” was.
 • Dr. Fauci waarschuwt: “Het is gewoon onverklaarbaar waarom je je nu terug zou willen trekken.”
 • Virusexpert Michael Osterholm zegt tegen CNN: “We lopen in de mond van het monster. Dat zijn we gewoon. “
 • Beto O’Rourke hyperventileert over de verhuizing als een “grote fout” en “een cultus van de dood.”
 • Auteur Kurt Eichenwald beschuldigt Abbott van het nemen van een “moorddadige” beslissing.
 • Joe Biden verkondigt de stap om Texas te heropenen als een vorm van ‘neanderthaler denken’.

Dit vertegenwoordigt slechts een druppel in de oceaan van soortgelijke reacties die uit alle grote media en volksgezondheidsopeningen voortkwamen.

En ze hadden het allemaal helemaal mis.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

5 gedachten over “TEXAS: opheffing mondmaskerplicht doet aantal ziekhuisopnames drastisch dalen

 • 6 april 2021 om 16:29
  Permalink

  Goed om te weten. En een prachtig voorbeeld van foute conclusies trekken op basis van schijncorrelatie. Het is echt niet zo dat het openen van stadions en het niet meer opzetten van mondkapjes heeft gezorgd voor het verminderen van het aantal besmettingen.
  De werkelijkheid:
  – Buiten wordt men niet besmet.
  – Mondkapjes helpen nauwelijks en buiten al helemaal niet
  – De luchtvochtigheid is in Texas fors gestegen sinds begin maart.
  – De temperatuur is nog niet zo hoog dat mensen massaal binnen gaan zitten met slechte airco’s
  – In alle staten van Amerika ging het aantal besmettingen rond deze tijd drastisch omlaag.
  Dat toevallig de maatregelen zijn opgeheven begin maart bewijst hooguit dat al die maatregelen nauwelijks invloed hebben op het beperken van het aantal besmettingen bij gunstiger weersomstandigheden.
  Concluderen dat het aantal besmettingen omlaag is gegaan doordat de mondkapjesplicht is opgeheven is net zo idioot als beweren dat stoppen met openen van paraplu’s op mooie zomerdagen leidt tot een vermindering van het aantal millimeters regen.

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 12:03
  Permalink

  Gaat erom dat de corona dictators hel en verdoemenis uitgesproken hebben , zoals ze dat hier ook doen , maar dat is uitgebleven. Ik hoop dat de Europese corona dictators de burgers hun burgerrechten eens terug gaan geven te beginnen dat per direct alle buiten evenementen incl horeca open gaan zonder discriminatie !

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 15:34
  Permalink

  Opmerkelijk dat het dagblad ‘Dallas News’ eind maart berichtte dat mondkapjes weliswaar niet meer door de overheid worden verplicht, maar dat veel bedrijven die eis nog wel stellen. Dat bericht werd op 6 april 2021 nog eens bevestigd in dezelfde krant. De overheid van Texas verplicht het dragen van mondkapjes niet meer, in de praktijk worden mondmaskers -zeker in binnenruimtes – kennelijk nog vaak gedragen. De conclusie uit dit artikel lijkt mij dan ook veel te stellig.
  Het aantal ziekenhuis-opnames en het aantal doden daalt inderdaad sterk, maar het verband met alleen het dragen van mondkapjes lijkt mij een gevolg van slecht onderbouwd statistisch werk. Er spelen veel meer andere factoren, zoals klimatologische factoren. Van deze site had ik een meer statistisch onderbouwde redenering verwacht.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.