Terugblik: toen de EU een onderzoek instelde naar de WHO omdat zij een neppandemie had uitgevonden om totaal overbodige vaccins te promoten

Europese gezondheidsleiders ontdekten reeds eerder dat het in het belang van de grote farmaceutische bedrijven en de WHO was een pandemie uit te roepen om nationale paraatheidsplannen in gang te zetten, met inbegrip van de aankoop van vaccins.

In 2010 stelde de EU een onderzoek in tegen de WHO omdat zij tijdens de uitbraak van de Mexicaanse griep in 2009 een neppandemie had gecreëerd om een lucratieve internationale vaccinmarkt voor de farmaceutische bedrijven te creëren.

In januari 2009 was er een kleine uitbraak van varkensgriep in Mexico-Stad. De griep trok in april de aandacht toen zij opdook in Californië, en in juni had de WHO een “pandemie” uitgeroepen ondanks het kleine aantal gevallen wereldwijd. Toen de pandemie in augustus 2010 officieel eindigde, waren er 491.382 bevestigde gevallen en 18.449 sterfgevallen. Ter vergelijking: het jaarlijkse aantal sterfgevallen als gevolg van seizoensinfluenza bedraagt volgens de WHO wereldwijd ongeveer 250.000 tot een half miljoen.

In januari 2010, een jaar na de pandemie toen er wereldwijd nog maar weinig gevallen waren, stelde de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE) een onderzoek in naar de ongepaste beïnvloeding door farmaceutische bedrijven en de WHO om een pandemie in scène te zetten en zo een wereldmarkt voor vaccins te creëren.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.