Tegenwind: winnaar van de Ultimas Publieksprijs

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Wat een schitterend nieuws! Ondanks de controverse is Tegenwind als winnaar verkozen. Het is dan ook dubbel en dik verdiend, het zijn stuk voor stuk prachtige reportages. Ga zeker een kijkje nemen op hun website!

Denkfouten

In De vrijdenker vonden we een prachtige analyse van de denkfouten in deze laatste aflevering van de Afspraak! De moeite van het lezen waard.

“Ik wil graag het ‘debat’ op De Afspraak nemen als illustratie van hoe een klein clubje ‘influencers’ in mei 2022 krampachtig het kwalijk riekende coronapotje gesloten wil houden. Wat hen evenwel niet zal lukken. Simpelweg omdat ze zich niet (kunnen) baseren op ware feiten en veronderstellingen, en zich dus wel moeten vertrouwen op tal van Logische Denkfouten, in de hoop dat anderen, en ook zijzelf, de eerste grote leugen (“er was geen alternatief coronabeleid mogelijk”) blijven slikken, en hierdoor zichzelf en hun uitlatingen en keuzes van de laatste twee jaar niet in vraag moeten stellen.

Mijn streven hier is vooral, om samen sterker te worden, door het makkelijker herkennen van enkele van de bekendste Logische Denkfouten, en zich daardoor niet langer te laten intimideren of uitputten door gewichtige ambitieuze politica’s, misnoegde biologen, of vermoeide schrijvers met mening-diarree. Dat kan dan gaan over corona, maar evengoed over het oorlogsdenken, de oorzaken van de inflatie, het analyseren van de klimaatsverandering, de toekomst van onze democratie, etc.

Ik struin hieronder door het tv-debatje, met enkele van de opmerkelijkste denkfouten op een rijtje.” Lees hier verder

https://www.tegenwind.tv/

Ultimas Publieksprijs op vrtnws

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Tegenwind: winnaar van de Ultimas Publieksprijs

  • 11 mei 2022 om 21:18
    Permalink

    gisteren de cijfers bekeken van statbel. cijfers sterfgevallen 2022 tot 24/04/2022 (laatste update). In 2021 (tot 24/04/2021) met volgens sciensano een significante oversterfte door corona liggen de sterftecijfers voor alle leeftijden lager dan in 2022. voor de 85plus in 2022 zelfs 12% hoger.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.