s’Werelds meest gevaccineerde land legt beperkingen op nu het aantal gevallen toeneemt

De Seychellen, waar meer mensen dan in enig ander land volledig tegen Covid-19 werden ingeënt, heeft de scholen gesloten en sportactiviteiten afgelast voor de komende twee weken omdat het aantal besmettingen sterk toeneemt.

De maatregelen, waaronder een verbod op de onderlinge contacten tussen huishoudens en de vervroegde sluiting van bars, worden genomen terwijl meer dan 60% van de volwassen bevolking volledig werd gevaccineerd met twee doses van het coronavirusvaccin. De beperkingen zijn vergelijkbaar met die van eind 2020.

“Ondanks alle uitzonderlijke inspanningen die we leveren, is de Covid-19-situatie in ons land op dit moment kritiek met vele dagelijkse gevallen die de afgelopen week werden gemeld,” zei Peggy Vidot, de minister van Volksgezondheid van het land.

De archipel in de Indische Oceaan met ongeveer 98.000 inwoners, is voor een groot deel van zijn inkomsten afhankelijk van het toerisme en was in januari snel met inentingen begonnen met behulp van een donatie van Chinese vaccins uit de Verenigde Arabische Emiraten. Sindsdien heeft het andere vaccins aangeschaft.

Tot 12 april bestond 59% van de toegediende doses uit Sinopharm-vaccins en de rest uit Covishield, een versie van de injectie van AstraZeneca Plc die onder licentie in India wordt gemaakt.

Tot op heden werd 69% van de bevolking volledig gevaccineerd, volgens “our world in data” . Ter vergelijking: in Israël, het land met de op een na hoogste vaccinatiegraad, is dat 62%.

Ambtenaren op de persconferentie gaven weinig details over wat de oorzaak zou kunnen zijn van de infectiegolf, behalve dat mensen minder voorzorgsmaatregelen tegen het virus namen dan voorheen en dat de golf het gevolg zou kunnen zijn van de vieringen na Pasen.

Volgens mededelingen van het Ministerie van Volksgezondheid steeg het aantal actieve gevallen in het land van 612 op 28 april tot 1.068 op 3 mei.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.