Surrealistische situatie in België: coronaregels gelden niet meer, maar niemand gelooft het!

Op 31 maart beslist een rechtbank in Brussel dat de ‘actuele Belgische covidregels buiten toepassing zijn’. Dit vonnis vraagt ook om naar een oplossing te zoeken, die wel grondwettelijk is. Tot op vandaag is er geen oplossing voor dit probleem.

Op de officiële website van https://www.vlaanderen.be/vlaamse-maatregelen-tijdens-de… staat dat de regels gelden tot 1 april 2021. Bovendien beamen heel wat advocaten en topadvocaten dit.

De politiek zwijgt: de oppositie houdt zich stil en de politie volgt de onwettige ministeriële besluiten volgzaam op. De media rept met geen woord over wat er ‘echt’ gaande is.

De Belgische tegenhanger van viruswaarheid, heet bij onze zuiderburen viruswaanzin. In een verklaring op hun website schrijven ze het volgende.

“Er is een beschikking die de maatregelen buiten toepassing verklaart. De minister zegt dat dat geldt als er binnen de 30 dagen niet aan de voorwaarde was voldaan.

Dat is een leugen. De buiten toepassing verklaring ging in vanaf het vonnis. De illegaliteit ook.
Wat de rechter wel heeft gezegd is dat als de Staat niet een einde maakt aan de maatregelen binnen een maximale termijn van dertig dagen, dus voor 1 april 2021, de Staat een dwangsom moet betalen aan de eiser. De eiser van het kort geding is de Liga van de Mensenrechten.

De minister beweert dat zij aan de voorwaarde heeft voldaan door een wetsontwerp neer te leggen.Ook dat is een leugen, omdat de illegaliteit niet wordt opgeheven door een wetsontwerp neer te leggen.

De situatie op vandaag is dat de mensen gewoon niet kunnen geloven dat wat ze op papier zien staan, juist is. Zo ver zijn de mensen. Zij zijn gevangenen die niet zien dat de deur van de gevangenis open staat omdat ze het zo gewoon zijn om in de bak te zitten.”

Viruswaanzin stelt dat de mondmaskerplicht niet meer geldt, dat de scholen evenmin deze plicht mogen opleggen en ook de winkels niet. De winkels, horeca en evenementen kunnen dus open.

Vreemd genoeg kijkt zowel de pers als de publieke opinie vol ongeloof naar dit feit. Het is alsof iedereen in de gevangenis zit en de deur nu open staat, maar iedereen blijft erin zitten. De mensen durven het niet te geloven.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Surrealistische situatie in België: coronaregels gelden niet meer, maar niemand gelooft het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.