Onderzoek: 26.000 ‘extra’ non-COVID Britse sterfgevallen als gevolg van lockdowns

In vergelijking met normale jaren zijn er in de afgelopen zes maanden meer sterfgevallen thuis geweest door een aantal belangrijke oorzaken, waaronder kanker en aandoeningen van de luchtwegen.

(vertaling Google)

BBC rapporteerde onlangs enkele schokkende statistieken over de gezondheid in het VK, maar dat zal misschien geen verrassing zijn voor de critici die waarschuwden dat verreikende nationale lockdowns andere  ongeziene nadelige effecten zouden hebben :

In vergelijking met normale jaren zijn er in de afgelopen zes maanden meer sterfgevallen thuis geweest door een aantal belangrijke oorzaken, waaronder kanker en aandoeningen van de luchtwegen.

De laatste analyse, gepubliceerd door het Britse Office for National Statistics, toonde aan dat dit jaar meer dan  26.000 “extra” sterfgevallen  in privéwoningen plaatsvonden, terwijl tegelijkertijd het aantal sterfgevallen in ziekenhuizen lager was dan normaal.

“Meer mannen dan normaal sterven thuis aan hartziekten in Engeland en Wales, en meer vrouwen sterven aan dementie en de ziekte van Alzheimer”, aldus de cijfers  .

De cijfers waren uitgegeven net voor Europese functionarissen in Duitsland, Frankrijk en Italië die ‘ernstige’ uitgebreide maatregelen overwogen die wel vier tot vijf maanden zouden kunnen duren, omdat  Duitsland nu zou piekeren .

Het BBC-rapport citeerde verder de liefdadigheidsorganisaties van Alzheimer die klaagden over de “hartverscheurende” en verwoestende verborgen negatieve impact van zowel thuisblijvende bevelen als sociale afstandsmaatregelen, met name op oudere mannen.

Sterfgevallen die toe te schrijven zijn aan dementie en de ziekte van Alzheimer thuis volgen een belangrijk opwaarts traject terwijl ze in ziekenhuizen zijn, wat sterk suggereert dat meer mensen met levensbedreigende maar behandelbare ziekten  eenvoudigweg professionele medische diensten vermijden uit angst voor COVID-19 of mogelijk uit angst voor het schenden van maatregelen voor sociale afstand of reisverboden .

Uit het rapport bleek dat het aantal sterfgevallen in ziekenhuizen die verband hielden met dementie  met 40% afnam in Engeland en 25% in Wales .

Het Britse Office for National Statistics ontdekte verder dat hartaandoeningen op dit moment grote schade aanrichten onder mannen, alle ogen zijn gericht op  de coronavirusstoot :

Tussen maart en september 2020 waren er in Engeland 24.387 meer doden dan verwacht in particuliere woningen, en 1.644 in Wales. Bij de overgrote meerderheid was Covid-19 niet betrokken.

Hiervan stierven nog eens 1705 mannen aan een hartaandoening thuis in Engeland –  25% meer dan normaal .

In Wales was er een vergelijkbare stijging van 22,7% van het aantal mannen dat thuis aan een hartaandoening overleed.

En opnieuw zijn tegelijkertijd sterfgevallen in ziekenhuizen als gevolg van dergelijke belangrijke aandoeningen die geen verband houden met het coronavirus, merkbaar lager.

De huidige lockdown-maatregelen van Engeland sinds de start van deze maand tot en met 2 december  zijn onder meer :

  • Restaurants, pubs en bars zullen sluiten, behalve afhaalrestaurants en bezorgingen.
  • Alle vrijetijds- en uitgaansgelegenheden en de meeste niet-essentiële winkels worden gesloten.
  • Het publiek zal worden gevraagd om indien mogelijk vanuit huis te werken en binnenlandse reizen, behalve voor essentiële doeleinden, zullen worden afgekeurd.
  • Scholen, universiteiten en hogescholen blijven open, net als de bouw- en maakindustrie.
  • Verschillende huishoudens mogen zich niet mengen in huizen.
  • Mensen kunnen het huis maar om een ​​paar redenen verlaten, waaronder lichaamsbeweging.
  • De rechtbanken en het parlement blijven open.
  • Ook religieuze diensten worden stopgezet.
  • Ook internationale reizen moeten, behalve voor zakelijke doeleinden, worden opgeschort.
  • Engelse Premier League-wedstrijden zullen worden gespeeld.

De maatregelen werden genomen ondanks het feit dat de ONS-cijfers sinds midden en eind oktober beschikbaar waren , en lieten stijgende niet-COVID-sterfgevallen zien die teruggaan tot april en mei, op het hoogtepunt van de Britse epidemie.

Ondanks de harde gegevens die de snelle toename van mogelijk behandelbare ziekten laten zien die hebben geleid tot niet-COVID-sterfgevallen, lijken leiders in Europa over het algemeen vastbesloten om algemene coronavirusbeperkingen en -vergrendelingen opnieuw in te voeren, waaronder momenteel pubs, restaurants en uitgaansgelegenheden vallen, maar in de meeste plaatsen zijn gestopt met het sluiten van scholen.

Lees meer op www.zerohedge.com

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)