Studenten krijgen studiepunten wanneer ze zich laten vaccineren

Een school in de staat Washington biedt leerlingen een groot aantal studiepunten aan wanneer ze het COVID-19-vaccin nemen.

“Dit voelt dwingend, als een vorm van omkoping om kinderen te dwingen tot een beslissing die ze misschien niet willen nemen,” schreef Jason Rantz in zijn commentaar op MyNorthwest.com.

De kwestie ontstond in het Chimacum School District in Port Townsend, Washington, dat eerder zijn multifunctionele ruimte beschikbaar had gesteld voor het Jefferson County Department of Emergency Management en Jefferson County Public Health om COVID-19 vaccinaties te leveren aan leden van de gemeenschap.

Rantz verklaarde dat de school de leerlingen “omkocht” om zich te laten vaccineren, “door een medische beslissing te nemen die aan de leerlingen en hun familie moet worden overgelaten”.

Het probleem is dat de Chimacum Junior/Senior High School eist dat leerlingen 55 uur gemeenschapswerk moeten verrichten om af te studeren.

Aan die eis kan worden voldaan door het opruimen van afval, het bijwonen van een vergadering van het schoolbestuur of het schrijven van brieven aan een krantenredacteur.

“Maar één optie van gemeenschapsdienst trok de aandacht van een ouder: Het krijgen van het COVID-vaccin,” legde de column uit. “Leerlingen die het COVID-vaccin nemen en het bewijs inleveren, verdienen maar liefst 25 uur voor hun gemeenschapsdienst.”

Hij merkte op: “Het verkooppraatje is aantrekkelijk. Het vaccinatieproces neemt ongeveer 30 minuten in beslag, maar studenten krijgen een bonus voor het krijgen van het vaccin. 25 uur verdienen – bijna de helft van de vereiste uren om af te studeren – voor één of twee vaccinaties? Sholieren grijpen die kans waarschijnlijk met beide handen aan.”

Een ouder nam contact op met Rantz om zijn bezorgdheid te uiten over de duidelijke campagne van de school om “stimulansen te geven” aan leerlingen om het vaccin te nemen.

“Er zijn velen in onze gemeenschappen die een COVID-19 vaccin niet zien als een noodzakelijk risico voor hun gezonde kinderen om aan deel te nemen, en dit kan die positie ondermijnen,” vertelde de niet geïdentificeerde vader aan Rants. “Deze beslissingen moeten ouders en families alleen maken en moeten niet worden gestimuleerd door publieke entiteiten zoals het openbare schoolsysteem.”

David Carthum, directeur van de school, vertelde Rantz: “Op CJSHS bieden we onze leerlingen mogelijkheden om hun gemeenschap te verbeteren op manieren die voor hen toegankelijk zijn gezien de omstandigheden van deze pandemie. Vaccinatie is slechts een van de vrijwillige manieren waarop leerlingen kunnen kiezen om aan deze eis te voldoen. We weten dat inenting helpt onze gemeenschap te beschermen, daarom noemen we het een dienst.”

Hij beweerde ook dat er ” geen sprake is van dwang “.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.