Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, gaat het vaccinatiepaspoort niet alleen gelden als toegangsbewijs voor buitenlandse vakanties, maar ook voor evenementen in het binnenland, schrijft De Telegraaf. Men is van plan om eind juni een Europese versie van dit paspoort, het zogeheten Digital Green Certificate, in te voeren.

“Gezien het begin van de zomervakanties, vrij snel na 21 juni, acht ik het van belang geen tijd te verliezen en van start te gaan zodra het medisch verantwoord is,” zei coronaminister Hugo de Jonge.

De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op zo’n vaccinatiepaspoort. Ook vinden ze het opmerkelijk dat de maatregel uitgerekend nu wordt aangekondigd. ‘Een binnenlands vaccinatiepaspoort aankondigen op 4/5 mei, dat is toch cynisch en hoe durven ze?’ Juist dan. De minachting voor vrijheid kunnen ze niet genoeg over de toonbank smijten. Alsof het niets is, twittert publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons!

“De medische apartheid waar velen al maanden voor waarschuwden, wordt realiteit. Onder het mom van de volksgezondheid worden onze vrijheden en grondrechten afgeserveerd. De burger die voor deze vrijheden opkomt, wordt gedemoniseerd als ‘wappie’ of erger,” schrijft Carola Dieudonné.

Singer-songwriter Nicky Monreau reageert: “Waarom is er nu ineens een vaccinatiepaspoort nodig voor zaken die altijd en nog steeds vanzelfsprekend zijn, zoals op vakantie gaan, uit eten of naar het theater of de bios gaan? Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons! Die laten we ons niet afnemen!”

Geen complottheorie dus

FVD-Kamerlid Wybren van Haga retweette een bericht van gezondheidswetenschapper Yvonne Simons: “Geen complottheorie dus. Gewoon een voldongen feit.”

Ook bij onze oosterburen zijn ze van plan om snel een vaccinatiepaspoort in te voeren, dat ‘zal leiden tot ongelijkheid’. Judith van de Hulsbeek van de NOS licht toe: “Die ongelijkheid gaat er zijn, maar eigenlijk zeggen ze hier: het gaat niet om het geven van privileges aan gevaccineerden, maar het gaat hier over het teruggeven van grondrechten.” In ruil voor een spuit krijg je je grondrechten terug. Laat dat even bezinken.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

  • 28 mei 2021 om 09:59
    Permalink

    De universele rechten van de mens, onze grondwettelijke vrijheden, onze sociale zekerheid, ….laat ons dit vertalen in “ons leven”, wordt als sinds 2014 verkocht in ruil voor goedkeuring van de eu begroting(zie moordend soberheidsverdrag en stop ceta,maastrichtverdrag,…d19-20.be),helaas de geldpot is blijkbaar leeg(samen met de val van die grote duitse bank is corona epidemie met lockdowns uitgeroepen),dus nu letterlijk betalen met ons leven? KUNNEN TOCH GEEN MENSEN MEER ZIJN DIE ONS BESTUREN?Vergeet het regeltje “prik voor geld”,(wordt genocide van de bevolking vandaag opnieuw als besparingsmethode gebruikt?) intussen is de pensioen pot al leeg geroofd.”Following the money”, bij velen geweten en als je dan weet dat belgische extreem rechtsen nu ook de eu geldpot beheren,tja,…(nva(en cdenv is nva en omgekeerd), vld)….? “de kleren van de keizer'” wordt ook hun deel!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.