Sterke toename sterfgevallen in Duitsland na invoering Covid-vaccin volgens verzekeringsgegevens

🕒 Leestijd: 2 minuten

Plotselinge, onverwachte sterfgevallen explodeerden in Duitsland nadat de uitrol van het Covid-vaccin in 2021 begon, tonen nieuw vrijgegeven verzekeringsgegevens voor 72 miljoen mensen aan. Het aantal plotselinge sterfgevallen is meer dan verdubbeld sinds de invoering van het vaccin eind 2020, een sprong van ongeveer 6.000 per kwartaal naar 14.000 momenteel. Het verschil, 8.000, betekent dat elke dag meer dan 80 mensen plotseling en op mysterieuze wijze sterven, volgens een rapport op de website No Tricks Zone (1).

De gegevens op basis van de verzekeringsgegevens van 72 miljoen Duitsers zijn afkomstig van de Vereniging van wettelijke ziekteverzekeringsartsen (KBV), die de Duitse parlementariër Martin Sichert en gegevensanalist Tom Lausen hebben gedwongen vrij te geven. De reden dat de geneesmiddelenregulator van de Duitse regering, het Paul Ehrlich Instituut (PEI), deze gegevens niet eerder heeft geanalyseerd en gepubliceerd is onduidelijk. De Duitse regering heeft in 2020 het gebruik van verzekeringsgegevens gestandaardiseerd om mogelijke vaccinatieschade te monitoren, maar deze wet lijkt niet te zijn gevolgd.

Professor Stefan Homburg, voormalig directeur van het Instituut voor Openbare Financiën aan de Universiteit van Hannover, twitterde:

“Sinds de vaccinatie begin 2021 begon, zijn de ‘plotselinge en onverwachte’ sterfgevallen geëxplodeerd. Dat blijkt uit de nieuwe KBV-gegevens van de 72 miljoen verzekerden.”

Is er een causaal verband?

De gegevens op zich kunnen niet aantonen of de vaccins betrokken zijn bij de piek in onverwachte sterfgevallen. De gegevens komen echter overeen met eerdere rapporten van Duitse verzekeringsgegevens die zijn vrijgegeven in het kader van WOB-verzoeken, waaruit bleek dat het aantal gefactureerde gevallen van vaccin-gerelateerde bijwerkingen die medische behandeling nodig hadden, in 2021 meer dan 30 keer zo hoog was als in 2019 en 2020.

Het Centraal Instituut voor de Wettelijke Gezondheidsverzekering Artsenzorg heeft op de beweringen in de persconferentie gereageerd door te zeggen dat ze “volledig ongegrond” zijn en dat de stijging een illusie is van de gegevensanalyse als gevolg van het “cohorteffect”.

Martin Sichert reageerde via Twitter op deze punten:

“De cijfers van het KBV zouden alleen betrekking hebben op SHI-patiënten voor wie in 2021 diensten werden gefactureerd. Voor 104.000 van deze patiënten werden echter in voorgaande jaren doodsoorzaken gecodeerd. Hebben we een dataschandaal of een facturatieschandaal?”

Op dit moment staan de kwaliteit en de betekenis van de gegevens ter discussie. De “Midwestern Doctor” heeft een analyse gemaakt (3).

Bron 1.

Bron 2.

Bron 3.

Video

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.