Steeds meer wetenschappers zijn het eens dat COVID uit Wuhan lab kwam

Wetenschappers van een groot aantal topuniversiteiten hebben een open brief ondertekend waarin zij beamen dat het heel goed mogelijk is dat het Covid-19 virus is “ontsnapt” uit een Chinees laboratorium, bericht pandemic.news.

Terwijl het officiële verhaal van de regering is dat het van vleermuizen kwam, zeggen deskundigen van talrijke Ivy League en andere topscholen dat het uit het Wuhan Institute of Virology (WIV) kan zijn gekomen, waar Anthony Fauci een gevaarlijke gain-of-function naar vleermuis-Coronavirussen betaalde.

De brief, gepubliceerd in het tijdschrift Science, is ondertekend door 18 vooraanstaande biologen van scholen als Harvard University en de Universiteit van Cambridge, die zeggen dat de “hypotheses” van de Wuhan lab-ontsnapping niet zomaar kunnen worden uitgesloten als samenzweringstheorieën.

“Iedereen die op een of andere manier een sterke mening heeft, kan die niet echt baseren op een heleboel goede gegevens”, zegt David Relman, een microbioloog van de Stanford Universiteit en een van de organisatoren van de brief.

Volgens Relman denken “velen die deze brief hebben ondertekend er net zo over” dat wetenschappers “gewoon niet genoeg informatie” hebben om een definitieve uitspraak te doen over de oorsprong van het Chinese virus. Tegelijkertijd zou de ontsnappingstheorie uit het lab wel eens steekhoudend kunnen zijn.

“Laten we proberen ons te onthouden van speculaties waar we echt geen basis voor hebben, vooral wanneer we proberen onze geloofwaardigheid te behouden als leveranciers van goede wetenschap”, verduidelijkt hij verder.

Hoewel wordt toegegeven dat er waarheid schuilt in de ontsnappingstheorie uit het Wuhan-lab, wordt in de brief duidelijk gesteld dat “nog meer onderzoek nodig is om de oorsprong van de pandemie vast te stellen”.

“Theorieën over het per ongeluk vrijkomen van de pandemie uit een laboratorium en zoönotische spillover blijven beide levensvatbaar. Weten hoe COVID-19 is ontstaan is van cruciaal belang voor het uitstippelen van globale strategieën om het risico op toekomstige uitbraken te beperken”, aldus de brief.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.