Staatsgreep door de Nederlandse NCTV

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Uit vrijgegeven Wob-documenten (Wet openbaarheid van bestuur) blijkt dat de Nederlandse NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) een sleutelrol speelde in de soort van staatsgreep die tijdens corona is gepleegd. De stukken laten zien dat vrijwel alle besluiten werden genomen in ‘het Torentje’. Daar vond vaak overleg plaats tussen premier Rutte, minister De Jonge, toenmalig minister Grapperhaus en de NCTV.

Bestrijden van desinformatie

NCTV hield zich onder meer bezig met het bestrijden van ‘desinformatie’ (alle informatie die strijdig is met de door de overheid verstrekte informatie). De NCTV werkte samen met het LIMC (Land Information Manoeuvre Centre), een militaire eenheid.

Onder andere Viruswaarheid en Farmers Defence Force werden gericht geobserveerd. Ook gingen er datastromen vanuit de NCTV naar het LIMC, wat kan verklaren waarom mensen die zich kritisch uitspraken op social media politie aan de deur kregen. Maandenlang was er geen wettelijke grondslag voor de activiteiten. Alle coronamaatregelen kwamen via de NCTV binnen bij de ministeries.

“Nederland werd met ijzeren hand geregeerd. De crisisorganisatie rond de pandemie werd niet alleen autoritair, maar ook totalitair aangestuurd.” – C. van den Bos

De coronamaatregelen lijken bovendien internationaal op elkaar afgestemd te zijn. De NCTV verzocht om contact tussen de Nederlandse crisisbestrijding en de FBI.

“Dit wekt sterk de indruk dat de crisisaanpak internationaal is georganiseerd tussen de interne inlichtingendiensten.”

“Veiligheidsdiensten zijn handelaren in veiligheid in ruil voor (grond)rechten. In de coronacrisis hebben wij kunnen zien wat gebeurt wanneer je een gezondheidscrisis beschouwt als een zaak van veiligheid, en een dergelijke dienst onder het departement Veiligheid & Justitie vrij spel geeft over de grondrechten van burgers.” – C. van den Bos

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.