Sommige balsemers zeggen dat er witte, vezelachtige stolsels verschijnen; Anderen zeggen dat het een complottheorie is

🕒 Leestijd: 9 minuten

Sommige balsemers over de hele wereld zeggen dat ze voorheen onzichtbare stolsels in lichamen waarnemen, en anderen beschouwen dat als ‘onzin’.

Door Allan Stein in The Epoch Times

Bij het balsemen van een lichaam wordt het bloed vervangen door chemische oplossingen om het te behouden en de ontbinding te vertragen.

Sommige balsemers zeggen dat ze vanaf 2021 tijdens dat proces plotseling een ‘anomalie’ begonnen te zien – een fenomeen van lange, rubberachtige, witte massa’s in de bloedvaten. Anderen zeggen dat ze niets nieuws hebben gezien.

De Epoch Times nam contact op met balsemers en begrafenisondernemers van over de hele wereld om de ongelijkheid te begrijpen.

Een begrafenisondernemer uit Oklahoma antwoordde: “Ja, de balsemers op deze begrafenislocatie zijn allemaal met dit fenomeen geconfronteerd, elk meerdere keren tijdens het balsemen in de afgelopen twee jaar.” Een begrafenisondernemer in Pennsylvania zei tegen The Epoch Times: “We hebben dit gezien – absoluut. We hebben het genoeg gezien om er binnen het bedrijf over te praten.”

De begrafenisondernemer zei dat zijn bedrijf dacht dat de witte, vezelachtige stolsels slechts een anomalie waren.

“Waaraan schrijf ik het toe? Ik weet het niet. Ik heb nog nooit zoiets gezien”, zei hij.

“Wat de cijfers betreft, is het moeilijk te zeggen. Toen we het in 2021 voor het eerst merkten, dacht ik: ‘Oh, wauw, ik vraag me af of hun cholesterol niet in de hitlijsten stond.’

Aan de andere kant zeiden veel respondenten van de enquête van The Epoch Times dat ze niet alleen de vezelachtige massa’s in de lichamen die ze balsemden niet hadden gezien, maar dat ze de rapporten van andere balsemers en begrafenisondernemers ook als ‘onzin’ beschouwden.

afbeelding-5496938

Een balsemer draagt ​​persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het voorbereiden van een overleden persoon in Shipley, Engeland, op 21 mei 2020. (Christopher Furlong/Getty Images)

“Het is allemaal onzin, de samenzweringstheorie van het COVID-vaccin [krachtterm]”, vertelde een Canadese balsemer in een e-mail aan The Epoch Times. “We balsemen jaarlijks meer dan 400 lichamen en hebben dit nog nooit gezien.”

Verschillende respondenten uit Canada, Australië en Groot-Brittannië zeiden dat ze geen van de witte, vezelachtige stolsels hebben gezien, en één noemde het ‘belachelijke klap’.

De reacties van elf balsemers in de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland vertellen echter een soortgelijk verhaal over massa’s witte fibrine die de bloedsomloop van pas overleden mensen sinds 2021 verstoppen.

Dr. Ryan Cole, een patholoog uit Idaho.  (York Du/The Epoch Times)
Dr. Ryan Cole, een patholoog uit Idaho. (York Du/The Epoch Times)

Sommigen speculeren dat de belemmeringen iets te maken hebben met COVID-19 of de COVID-19-vaccins, hoewel er geen onderzoek bestaat om een ​​dergelijk verband te onderbouwen.

Dr. Ryan Cole, een patholoog uit Idaho die zei dat hij in zijn carrière ‘veel’ autopsies heeft uitgevoerd, zei dat normale postmortale bloedstolsels rood en geleiachtig zijn.‘Ze zijn niet wit en rubberachtig’, zei hij in 2022 in een 

interview op ‘American Thought Leaders’.Dr. Cole schrijft het ontbreken van een publieke dialoog binnen de medische gemeenschap over de stolsels toe aan ‘institutionele angst’.

Basisonderzoek

Toen de gepensioneerde majoor van de Amerikaanse luchtmacht, Thomas Haviland, in verschillende media over het vreemde fenomeen hoorde, hield hij dit jaar zijn eigen internationale e-mailenquête onder uitvaartcentra.

De heer Haviland stuurde vragenlijsten via Survey Monkey naar uitvaartcentra in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Van de 179 actieve balsemers die op de enquête reageerden, bevestigden er 119 dat ze de stolsels hadden gezien.

De heer Haviland zei dat hij het onderzoek zo onbevooroordeeld mogelijk heeft ontworpen. Nergens in de enquête-instructies, noch in de enquêtevragen worden de woorden ‘Covid’ of ‘Covid-vaccins’ ooit genoemd.

De heer Haviland zei dat hij de balsemers alleen vroeg of ze de witte vezelachtige stolsels zagen, wanneer ze ze zagen, waar op het lichaam en in welk percentage van de lichamen ze balsemden.

Ondanks het feit dat de enquête nooit de COVID-vaccins vermeldt, hebben veel van de 42 Amerikaanse balsemers en 12 Canadese balsemers die aan het einde van de enquête reageerden op een optioneel ‘Opmerkingen’-veld de COVID-vaccins als de oorzaak van de witte vezelachtige stolsels betrokken. , of ze verdedigden de vaccins terwijl ze het bestaan ​​van deze ongebruikelijke stolsels ontkenden.

“De belangrijkste consensus onder balsemers is dat deze witte, vezelachtige stolsels voor het eerst verschenen in het jaar 2021 en nog steeds bestaan. Balsemers zien deze stolsels in een aanzienlijk percentage van de lijken – in sommige gevallen tot 50 procent of meer,” zei de heer Haviland. gezegd.

De Epoch Times nam onafhankelijk contact op met de 1.700 balsemers en begrafenisondernemers die door de heer Haviland waren ondervraagd om de bevindingen te bevestigen. Negen reageerden en zeiden dat ze de witte, vezelige massa waren tegengekomen, en vijf zeiden dat ze dat niet hadden gedaan.

Reacties van balsemers

De Canadese balsemer Laura Jeffrey vond het bizar om begin 2021 lange, rubberachtige, witte massa’s uit de aderen en slagaders van de overledenen te trekken.

‘Ik wist vanaf het begin dat er iets mis was’, zei mevrouw Jeffrey.

In één geval vond ze een witte, draderige massa die letterlijk ‘uit de slagader van een overleden vrouw ‘hing’ – ‘zo’n twintig centimeter lang – helemaal vertakt’, vertelde ze aan The Epoch Times.

‘Je kon zien dat de patholoog erin had gesneden. Je kunt me dus niet vertellen dat het er niet was toen ze de autopsie deden. Ik moest het er tijdens het balsemen uittrekken.’

Mevrouw Jeffrey zei dat het steeds lastiger werd om de obstakels te omzeilen. Ze besloot met haar collega’s te overleggen, maar stuitte op een onverklaarbare ‘code van stilte’.

afbeelding-5497592

Een mortuarium in Madrid, Spanje, op 30 maart 2020. (Comunidad de Madrid – Hand-out/Getty Images)

Meer dan 13.000 kilometer verwijderd van het huis van mevrouw Jeffrey in Ontario bevestigde een Nieuw-Zeelandse balsemer soortgelijke bevindingen.

“Om voor de hand liggende redenen ben ik zeer terughoudend als mijn collega’s weten dat ik reageer”, zei de balsemer, op voorwaarde van anonimiteit, in een e-mail aan The Epoch Times.

“Mijn werkplek is van mening dat dit een complottheorie is en is niet bereid een gesprek aan te gaan. Zeggen dat ik werd afgesloten toen ik erover probeerde te beginnen, is een understatement.”

Een begrafenisondernemer in Colorado vertelde The Epoch Times: “We vinden deze witte, vezelige bloedstolsels bij overledenen van alle leeftijden.

“Bij één geval werd bijvoorbeeld autopsie verricht toen hij achter in de twintig was. De dood hield geen verband met stolsels (geen familiegeschiedenis), en deze persoon was gezond en zorgde voor zichzelf. Ik vond twee grote witte klonten in hun lagere slagaders. Deze zouden moeten zijn daar niet geweest zijn, vooral niet met de manier van overlijden.”

De begrafenisondernemer zei vóór het balsemen dat ze begonnen te vragen of de persoon was gevaccineerd en een booster had gekregen.

Een balsemer bereidt balsemingsinstrumenten voor voordat hij een lichaam opereert, in het mortuarium van de Veronica Memorial Chapel in Manilla, Filipijnen, op 30 oktober 2016. (Noel Celis/AFP via Getty Images)
Een balsemer bereidt balsemingsinstrumenten voor voordat hij een lichaam opereert, in het mortuarium van de Veronica Memorial Chapel in Manilla, Filipijnen, op 30 oktober 2016. (Noel Celis/AFP via Getty Images)

“Afhankelijk van het geval vinden we deze stolsels niet bij niet-gevaccineerde nakomelingen, maar alleen normale bloedstolsels en goede drainage”, zei de directeur.

“Bij de gevaccineerden vinden we grotere stolsels die de consistentie van het bloed zelf veranderen. We hebben nog nooit zoveel vezelig bloed gezien dat de afvoer echt verstoort.”

De balsemer van het uitvaartcentrum in Nieuw-Zeeland, die tot de ontvangers van de enquête behoorde en contact opnam met The Epoch Times, beschreef hoe hij zes maanden na zijn training zijn eerste ‘fibrinestolsel’ zag.

De supervisor die hij destijds had, zei dat ze ‘niet wist wat het was’.

“Ze is al zo’n twintig jaar balsemer. Ik heb het toen aan mijn manager gevraagd, die ook balsemer is, en hij zei dat hij ze vóór COVID had gezien, en dat er geen verband was”, zei de balsemer. Sinds de eerste ontdekking zegt hij dat hij de vreemde witte massa nog steeds ‘redelijk regelmatig’ ziet, in verschillende maten, met en zonder de vetstolsels, en normale rode bloedstolsels.

afbeelding-5497597

Lijkzakken in het mortuarium bij het kantoor van de medische onderzoeker van Pima County in Tucson, Ariz., op 13 oktober 2016. (Frederic J. Brown/AFP via Getty Images)

“Ik ben niet op de hoogte van de vaccinatiestatus van de overledene of hun recente gezondheidsproblemen die verder gaan dan de doodsoorzaak, dus ik kan niet zeggen of er een verband bestaat tussen een recente COVID-infectie of vaccinatie”, zei de balsemer.

Hij zei dat hij zijn bevindingen met andere collega’s probeerde te bespreken, niet om ‘problemen te veroorzaken’, maar om te horen waar ze naar keken.

Maar “net als bij elke andere ongebruikelijke presentatie op mijn tafel… heerst er een definieerbaar ‘niet vragen, niet vertellen’-gevoel rond het onderwerp”, zei hij.

Een begrafenisondernemer van een groot mortuarium in Texas zei dat ze de stolsels in verschillende balsemingsgevallen heeft gezien, maar dat ze er meer over moet weten voordat ze verder commentaar geeft.

Een in New York City gevestigde begrafenisondernemer vertelde The Epoch Times: “We hebben verschillende gevallen van vezelige stolsels gezien.”

In Utah bevestigde een directeur van een uitvaartcentrum dat hij de stolsels ‘in onze gevallen van middelbare leeftijd’ had gezien.

Een andere balsemer uit Utah die al meer dan dertig jaar in het vak zit, zei tegen The Epoch Times: “Als balsemers hierin een toename zien, moeten ze uitzoeken waarom.”

De balsemer zei dat hij gelooft dat verder onderzoek nodig is, vooral vanwege de vreemde aard van het anekdotische bewijsmateriaal.

afbeelding-5497601

Een medewerker van Maryland Cremation Services vervoert de stoffelijke resten van een COVID-19-slachtoffer naar een busje vanuit het mortuarium van het ziekenhuis in Baltimore, Maryland, op 24 december 2020. (Andrew Caballero-reynolds/AFP via Getty Images)

“Het komt sporadisch voor. Daarom is het vreemd”, zei hij. ‘Je kunt in een bepaald gebied zijn en het vaker voorkomen. Andere balsemers zien het helemaal niet, ze willen er niet over praten en beschouwen het als een samenzwering.’

Een begrafenisondernemer uit Oklahoma vertelde aan The Epoch Times: “Ja, de balsemers op deze begrafenislocatie zijn allemaal met dit fenomeen geconfronteerd, elk meerdere keren tijdens het balsemen in de afgelopen twee jaar.”

Een directeur van een uitvaartcentrum in Kentucky zei dat hij al 37 jaar in het vak zit en ‘abnormale stolsels’ begint te zien.

Maar een balsemer uit Ohio zei: “Dit is absoluut onjuist. Er zijn geen witte, vezelachtige bloedstolsels. We balsemen meer dan 1.800 gevallen per jaar.”

Van de drie uitvaartcentra uit Australië die op The Epoch Times reageerden, zeiden er twee dat ze geen toename van stolsels of de ‘witte, vezelachtige bloedstolsels’ hadden gezien.

De derde zei: ‘Stuur alsjeblieft niet voortdurend dit belachelijke gedoe naar drukke begrafenisondernemers.’

Een Canadese respondent zei: “Ik heb geen [fibrinestolsels] gezien.”

Een begrafenisondernemer in Groot-Brittannië zei dat hij van plan is de e-mail van The Epoch Times als spam te rapporteren en niet zal reageren op de vragen, omdat het “enige doel is om onzinpropaganda te verspreiden.”

Een gezondheidswerker bereidt op 14 december 2020 een dosis Pfizer/BioNTEch COVID-19-vaccin voor in Toronto. (Carlos Osorio/POOL/AFP via Getty Images)
Een gezondheidswerker bereidt op 14 december 2020 een dosis Pfizer/BioNTEch COVID-19-vaccin voor in Toronto. (Carlos Osorio/POOL/AFP via Getty Images)

Officiële organisaties

De Epoch Times nam contact op met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA) voor commentaar op de vezelige stolsels.

“We hebben geen informatie om te delen over het balsemen of contact met begrafenisondernemers”, zei de CDC in een e-mail. Het verwees de verslaggever naar de National Funeral Directors Association (NFDA).

Een woordvoerster van de FDA antwoordde dat “kadavers die worden voorbereid/verzorgd tijdens begrafenisprocedures … buiten de regelgevende bevoegdheid van de FDA vallen.”

“De FDA reguleert menselijke cellen, weefsels en cellulaire en op weefsels gebaseerde producten… bedoeld voor implantatie, infusie of overdracht in een menselijke ontvanger”, schreef ze in een e-mail.

afbeelding-5497608
afbeelding-5497609

(Links) Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in White Oak, Maryland, op 5 juni 2023. (Rechts) Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services in Washington op 6 juli 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

De National Institutes of Health, een agentschap binnen het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, reageerde niet op een e-mail van The Epoch Times met de vraag of het rapporten over de fibrinogene stolsels had ontvangen van balsemers en begrafenisondernemers.

NFDA-woordvoerster Jessica Koth zei dat ze niet bekend was met het onderzoek dat werd uitgevoerd door de heer Haviland en dat de vereniging geen telefoontjes over dergelijke stolsels had ontvangen.

“Begrafenisondernemers en balsemers zijn op geen enkele manier gekwalificeerd om conclusies te trekken over COVID-vaccins en bloedstolsels en of deze verband houden met de doodsoorzaak van een individu”, vertelde mevrouw Koth in een e-mail aan The Epoch Times.

“Begrafenisondernemers hebben geen toegang tot de medische geschiedenis of vaccinatiegeschiedenis van een individu en zijn niet opgeleid om conclusies te trekken over de doodsoorzaak van een individu – die verantwoordelijkheid ligt bij medische onderzoekers, lijkschouwers en artsen.”

Mevrouw Koth voegde eraan toe dat begrafenisondernemers en balsemers routinematig stolsels tegenkomen bij het balsemen van een overleden persoon “ongeacht de doodsoorzaak – en een groot aantal factoren kan stolsels veroorzaken.”

afbeelding-5497611

Een balsemer bereidt zich voor. een kist in het East County Mortuarium in El Cajon, Californië, op 15 januari 2021. (Mario Tama/Getty Images)

De NFDA verwees The Epoch Times naar een blogartikel van Ben Schmidt, een begrafenisondernemer en balsemer bij Raven Plume Consulting, die probeerde berichten over fibrinemateriaal bij overledenen door balsemers te ontkrachten als ‘clickbait’ in de media.

Een langetermijneffect van COVID-19 is de vorming van stolsels, die optreedt bij gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen, aldus de blogpost van 21 september 2022.

“Naast COVID-19 somt de Mayo Clinic de volgende veel voorkomende oorzaken van stolling op, waaronder arteriosclerose, roken, zwaarlijvigheid, hartaanval, hartfalen, diepe veneuze trombose, beroerte en een familiegeschiedenis van bloedstolsels, naast meer zeldzame aandoeningen”, schreef de heer Schmidt.

“Postmortale stolsels kunnen zich snel vormen zolang het bloed nog in vloeibare toestand is, waardoor het plasma zich scheidt van de gevormde elementen. Dit zijn veel voorkomende bezienswaardigheden voor balsemers van alle trainingsniveaus.”

De auteur stelt verder dat er geen database is die trends in postmortale stolsels kan raadplegen, “dus we hebben geen idee wat de omvang en frequentie van bepaalde soorten stolsels zijn.”

In een vervolgmail zei mevrouw Koth dat als balsemers zich zorgen maken over hun bevindingen, “het het meest verstandig zou zijn om deze te melden aan lokale gezondheidsfunctionarissen” voor systematische opvolging.

“Als vereniging beschikken we niet noodzakelijkerwijs over de expertise om dergelijke rapporten op te sporen en te bestuderen”, schreef ze.

De Epoch Times nam contact op met verschillende pathologen en een kindercardioloog om commentaar te geven op de fibrinestructuren, maar niemand reageerde. Een woordvoerder van de American Association of Hematology schreef in reactie op een e-mail van The Epoch Times waarin om commentaar van deskundigen over postmortale stolling werd gevraagd: “Ik ben bang dat dit niet een onderwerp is waar onze experts over zouden kunnen praten.”

Hematologie is de studie van bloed en bloedgerelateerde ziekten.

Update: het artikel is bijgewerkt met meer gedetailleerde informatie over de enquête van de heer Haviland.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.