Sociopathie en de studie van het kwade

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De grote hoeveelheid sociopathie in onze menselijke samenleving heeft een diepgaand effect op de rest van de bevolking die op deze planeet moet leven, zelfs voor degenen onder ons die geen klinisch trauma hebben gehad. Deze 4 procent sociopaten putten onze relaties, bankrekeningen, prestaties en eigenwaarde uit. Ze vormen een bedreiging voor onze vrede op aarde. Verrassend genoeg weten veel mensen niets van deze stoornis.

Gratis stockfoto met anime, appel, apple
Ponerologie

Wanneer de meeste onder ons denken aan psychopathie, denken ze meestal in termen van gewelddadige psychopathie – moordenaars, seriemoorden, massamoordenaars – mensen die opvallend de wet vele malen hebben overtreden en die, indien betrapt, gevangen worden gezet.

Niets is minder waar… Het is een onzichtbaar groepje mensen die soms vanuit sleutelposities heel wat schade kunnen aanbrengen.

Het woord ponerlogie komt van het Griekse poneros.

Onderstaand boek gaat over de leer van het kwade. Hoe werkt het kwade in de mens en hoe komt het dat we dit niet herkennen?

Heeft iedereen een geweten?

Dit boek vertelt je wat je moet weten over de donkere kant in de mens.

Een verwittigd man…

Lees hier het boek: Political Ponerlology (Eng) Andrew M. Lobaczewski

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Sociopathie en de studie van het kwade

 • 3 januari 2023 om 21:57
  Permalink

  Ik heb zopas de docu op Canvas van het Chileense dorp-stadje Arica uit gekeken. Daar waar het Zweedse bedrijf Bolingen afval deponeerde en honderden gezinnen in de ellende stortte omdat veel kinderen op de site speelden.
  Het lijkt me eveneens een geval van sociopathie. Ik heb al aan de bel getrokken bij Childrens Health Defense en Michèle Rivasi van het Europese Parlement.
  En hoe gaat onze privacy ooit nog hersteld worden? Volgens de Amerikaanse wet mag de CIA geen Amerikaanse burgers bespioneren, maar omdat de Britten en nog anderen het ook deden deed men maar mee. Het verholen rotjes en andere afsteken is hier een echte plaag geworden en loopt vaak gelijk met tijden dat er gemaild wordt. Als je een panische hond hebt…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.