Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren

Serviërs kunnen vanaf nu een centje bijverdienen door zich te laten vaccineren. Zo belooft de Servische president Aleksandar Vučić 3000 Servische dinar (ongeveer 25 euro) aan iedereen ouder dan 16 jaar die voor het einde van de maand een eerste prik laat zetten. Omdat heel wat Serviërs twijfelen om zich te laten vaccineren, hoopt Vučić de bevolking zo te stimuleren. Momenteel heeft nog geen 30 procent van de Serviërs een eerste prik laten zetten. 

“Omdat we degenen die zich niet laten inenten niet mogen discrimineren, hebben we nagedacht hoe we degenen die dat wel doen, kunnen belonen. We willen collectieve immuniteit bereiken, zodat we weer terug aan de slag kunnen,” aldus Vučić. Aangezien het gemiddelde maandloon van een Serviër 366 euro per maand bedraagt, is een extra 25 euro voor velen welkom. 

De Servische president is vastberaden om de vaccinatiegraad op te krikken. Zo besliste hij ook dat ambtenaren die het virus oplopen en zich niet hebben laten inenten, hun ziekteverlof niet meer terugbetaald krijgen. 

Het land heeft voldoende vaccins. “We hebben de vaccins, vandaag komen er nog eens 105.000 van Pfizer, maar we hebben niemand om ze aan te geven”, benadrukt Vučić. 

Toch is de situatie in Servië nog niet stabiel. Momenteel zijn er meer dan 1.300 besmettingen per dag en ook de druk op de ziekenhuizen is groot. In totaal zijn er al 6.499 Serviërs aan het virus gestorven. 

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.