Schokkende beelden: huid van deze man ‘bladdert’ af in een zeldzame reactie op het Johnson & Johnson COVID-vaccin

Een man uit Virginia kreeg na toediening van het coronavaccin last van uitslag over zijn hele lijf die ervoor zorgde dat zijn huid begon los te laten.

De 74-jarige Richard Terrell kreeg vier dagen na het vaccin van Johnson & Johnson vreemde klachten, meldt nieuwszender WRIC. Het begon met een vreemd gevoel rond zijn oksel en enkele dagen later kwam daar jeukende huiduitslag bij.

Daarna begon de man op te zwellen en werd zijn huid vuurrood. Binnen de kortste keren verspreidde de uitslag zich over zijn hele lichaam. “Het gebeurde zo snel. Mijn huid liet los,” zei Terrell. “Het prikte, brandde en jeukte.”

Het buigen van zijn armen en benen was zeer pijnlijk op de plekken waar zijn huid opgezwollen was.

Bijwerking van het vaccin

Artsen stelden in het ziekenhuis vast dat het een bijwerking van het vaccin was. “We hebben uitgesloten dat het gaat om een virusbesmetting of corona, we hebben zijn nieren en lever gecontroleerd en kwamen tot de conclusie dat het vaccin de oorzaak is,” zei dr. Fnu Nutan.

Ze voegde toe dat de aandoening mogelijk levensbedreigend was geweest als de man zich niet had laten behandelen. “De huid is het grootste orgaan en als hij ontstoken raakt zoals bij hem het geval was, kun je veel vloeistoffen en elektrolyten verliezen,” zei Nutan.

[New York Post]

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.