Schokkend feit: lobbyisten rechtstreeks in het EMA geplaatst door farma

Het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) is verantwoordelijk voor de goedkeuring van vaccins en daarom een zeer machtige speler in deze branche.

Emma Cooke werd medio november vorig jaar benoemd tot voorzitster van het EMA. Het is interessant dat Cooke jarenlang een lobbyiste was van die farmaceutische bedrijven die nu goedkeuring voor hun vaccins aanvroegen en daar succes mee hadden.

De vraag rijst dan hoe geloofwaardig het Europees Geneesmiddelenbureau überhaupt is. De Oostenrijkse politicus Gerald Hauser van de Vrijheidspartij (FPÖ) stelt deze meer dan twijfelachtige omstandigheid onverbiddelijk aan de kaak.

In dit filmpje is Oostenrijks Parlementslid Gerald Hauser aan het woord.

Hij toont aan dat Emer Cooke op 16 januari 2020 aangesteld werd als voorzitter van het EMA en haar een budget van 306 miljoen Euro ter beschikking werd gesteld. 91% van dit budget kwam uit ‘giften’ van de Pharma Industrie.

Bovendien – zo stelt Gerald Hauser – had Emer Cooke sinds 1985 diverse betrekkingen in de Pharma Industrie. Deze dame was van 1991 tot 1998 lobbyist bij Efpia. Efpia is de grootste lobby-organisatie van de bekendste Pharmareuzen; haar opdrachtgevers waren o.a. Pfizer, Astra Zenica, Johnson & Johnson,…

Hiermee stelt dit Oostenrijks Parlementslid op een sarcastische manier de onpartijdigheid in vraag van het EMA dat verantwoordelijk is voor de beoordeling over en het toezicht houden op medicijnen in de Europese Unie alsook de goedkeuring van de toelating van het op de markt brengen van deze medicijnen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.