Sam Brokken: tijd voor een round-up na zowat de meest hectische 24 uur uit mijn leven

🕒 Leestijd: 4 minuten

Lieve mensen,

tijd voor een round-up na zowat de meest hectische 24 uur uit mijn leven.

Tot vannacht 2 uur ben ik overspoeld door berichten en telefoons. Veelal positieve reacties, echter ook een klein aantal doodsbedreigingen. Nergens heb ik in de luttele minuten dat ik aan het woord kwam gesteld dat vaccinaties onnuttig waren!!

We gingen enkele thema’s aansnijden tijdens De Zevende Dag die voordien werden afgesproken, mijn verbazing was dan ook groot als vroeger dan voorzien het gesprek werd beëindigd.
Mijn vraag om bewijs van de studie aan Prof Van Damme was er klaarblijkelijk teveel aan. Eén van de thema’s zou me toelaten om een alternatieve exit-strategie voor te stellen. Het en/en/en verhaal waar ik kort naar verwees tijdens het debat.

Hierbij mijn voorstel dat ik wou brengen:


Festivalzomer
Wat mijn voorstel zou geweest zijn was een combinatie aan maatregelen die wetenschappelijk onderbouwd zijn door internationale peer-reviewed studies. Laten we aannemen dat de groepsimmuniteit op 24% (volgens Sciensano 14% en volgens Prof Barbé op basis van een model: 32%) ligt en we binnen de precaire groepen in de komende maanden inzetten om tot 25% vaccinatiegraad uit te komen, dan zijn we reeds meer dan halfweg tegen de zomer. Het beoogde epidemiologische doel is minstens 70%. Daarom is mijn pleidooi ook om de jonge, actieve en gezonde bevolking vrij te laten. De kans dat zij overlijden aan Sars-Cov-2 is nauwelijks 0,05%. Zo kan het virus vrij circuleren binnen de gezonde populatie en bereiken we op enkele maanden groepsimmuniteit als dit in samenspel kan gaan met de reeds verworven groepsimmuniteit en de lopende vaccinatiestrategie. Bescherm in deze nog een tijdje de zwakkeren zodat ze geen onnodige risico’s lopen. Kiezen we louter voor een vaccinatiestrategie dan zal dit vele maanden extra kosten en blijven we gedurende deze ganse periode gebonden aan strikte maatregelen. Verder is hier een enorme economische kost aan verbonden die door de maatschappij zal moeten worden opgehoest. Het zullen extra maanden aan psychologische en welzijnmatige problematieken opleveren. De collaterale schade wordt met een combinatie-aanpak in tijd verkort en biedt de jonge, actieve en gezonde bevolking een onmiddellijke vrijheid. Zo kan de zomer worden gered voor horeca, de evenementensector, festivals en vakantieplannen die men nu als maatschappij zo broodnodig heeft na meer dan een jaar aan slopende maatregelen.”

Prof Van Damme (PVD) en het debat
Het viel me op dat PVD in deze uitzending door de moderatoren werd aangeduid als expert/rechter en partij tegelijkertijd. Hij staat voor het beleid en mag ook nog evalueren of enige kritische bedenking relevant is. Een zeer makkelijke uitgangspositie. Op dat ogenblik werd het me duidelijk dat het debat de enige intentie had om de tegenstem publiekelijk én zonder degelijke onderbouw weg te zetten. Toen ik vroeg naar het bewijs van de stelling dat gevaccineerden de ziekte niet konder doorgeven bleef het antwoord uit. Maar als expert heb je het voordeel van de perceptie, zeker na een jaar zonder tegensprekelijk debat. Wie zou durven twijfelen aan die expertise?


Het zogenaamde bewijs
Nadien heb ik in de coulissen gevraagd naar de studie, echter bleef hij ontwijkend antwoorden. Vandaag werd duidelijk wat de mogelijke reden was. Zelf kon ik geen enkele peer-review vinden, tot Remi Schroyen, na een zoektocht een niet-gepeerreviewed artikel voor me opdiepte (dd. 08/02/2021). Zelf ben ik, op basis hiervan, verder gaan graven en vond inderdaad recente links die steeds terugkoppelden naar deze studie. Deze kan u hier vinden: https://www.medrxiv.org/…/2021.02.06.21251283v1.full…

Hoogstwaarschijnlijk gaat het over dit artikel én begrijp ik waarom PVD, zelfs na verzoek, het niet wenste te delen. Mocht ik op basis hiervan een beleidsvoorstel indienen met zulke maatschappelijke consequenties was het voor mij ‘einde verhaal’. Maar niet zo voor PVD.


De studie in bullet-points

 • GEEN peer-review
 • Observationele studie, geen RCT
 • Op basis van RT-PCR testing
 • Louter gebaseerd op het Pfizer-vaccin (BNT162b2) en dus niet van toepassing op Moderna of AstraZeneca
 • Enkel getest op een populatie die NOOIT eerder besmet was (Sars-Cov-2 besmetting)

Conclusies:
o Na vaccinatie een ‘daling’ tot 4x van de virale lading (kijk even naar de bijhorende lineaire regressies en je merkt dat de virale lading nog steeds zeer hoog blijft).
(NB: hoe hoger de virale lading hoe meer transmissie)
Met andere woorden: het is ONWAAR dat dit vaccin zorgt dat transmissie niet meer mogelijk is na vaccinatie. Net zoals ik, op basis van studies, ook aangaf in het debat. Het is niet omdat je gevaccineerd bent dat je de ziekte niet kan doorgeven.


o De auteurs geven verder aan: “However, the effect of vaccination on viral loads in COVID-19 (de ziekte) post-vaccination infections is yet unknown”
Met andere woorden: voor personen die de ziekte reeds hebben doorgemaakt en dan worden gevaccineerd weten ze helemaal niet of de transmissie zou verminderen als ze nog eens de infectie oplopen.

(Disclaimer: vermits PVD weigerde om me in te lichten over welke studie het handelde is dit mogelijks niet dewelke hij bedoelde, echter bestaan er niet veel Israëlische studies over dit onderwerp, noch doet het iets af aan de vaststellingen die erin geponeerd worden).

Na het debat heeft PVD blijkbaar nog wat media aangesproken om mij te verguizen en defintief in een verdomhoekje te plaatsen. Niet op basis van feiten, noch op basis van wetenschappelijke gronden.
Tot voor de zomer poogden we de redacties nog te bereiken vanuit onze middens, zonder enige resultaat. En nu mochten we plots op bezoek bij DZD? Daar was mogelijks een reden voor.
Twee weken geleden verscheen er een interview met Prof Ewald Engelen, ondertekenaar van mijn open brief. Hij sprak zijn motivatie uit voor een ‘omgekeerde lockdown’. Een week later verscheen een artikel met Prof. De Meerleer (Oncoloog, KUL) die eveneens mijn open brief had ondertekend en aangaf dat de exit-strategie eerder in deze lijn zou moeten liggen. Vervolgens verscheen het artikel van Peter en Tine….eveneens refererend naar de ‘omgekeerde lockdown’.
Kan alleen maar vaststellen dat de media er nu garen bij spinnen om de framing en decimatie volop in gang te zetten. Het is duidelijk dat niet alleen het narratief van de experten wordt bedreigd….


Eenzijdigheid van de VRT

Hoe ik dit moet interpreteren,

daar ben ik nog steeds niet uit. Het enige wat ik wel weet is dat die bewuste studie waar ik naar vroeg nog steeds onvindbaar blijkt. En één studie maakt de lente niet. Ondertussen zijn er enkele tientallen anderen die zijn stelling nog steeds tegenspreken.

Wel leerrijk en boeiend moet ik zeggen. Hoe de twee minuten die ik toegewezen kreeg zoveel ophef kunnen maken. Moet toch ergens een blootliggende zenuw hebben geraakt. Dat PVD zich nadien nog de moeite getroost om in de rug aan te vallen om me snel in het Antivaxxer-kamp te plaatsen.
We must be on to something….

https://www.facebook.com/sam.brokken

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

9 gedachten over “Sam Brokken: tijd voor een round-up na zowat de meest hectische 24 uur uit mijn leven

 • 16 februari 2021 om 15:48
  Permalink

  Prachtige analyse. De reden van de hetze: de vaccinquisitie, zie artikel van Luc De Wandel.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2021 om 16:02
  Permalink

  Hallo Sam Brokken,

  Ik denk dat mensen die schermen met gemeenplaatsen als antivaxxers bang zijn omdat deze situatie zo moeilijk hanteerbaar lijkt. En dat ze een zondebok zoeken. Waaronder gezonde mensen die hen anders konden leren hoe je tot een gezond en vreugdevol leven komt waarin bedreiging van anderen geen plaats heeft.
  By the way… een dikke proficiat. Je moet het maar doen om aan de spits van deze crisis je mening te durven ‘ delen’.

  Beantwoorden
  • 16 februari 2021 om 18:58
   Permalink

   De reactie van de MSM laat eigenlijk zien dat ze machteloos staan. En omdat ze hun macht verliezen, worden ze dictatoriaal en maken ze kritische ‘stemmen’ monddood… Het jammere is dat veel te veel mensen denken dat de MSM gelijk heeft en dat die veel te veel mensen niet beseffen dat ze gemanipuleerd worden. En net dat maakt me eigenlijk bang…

   Beantwoorden
 • 16 februari 2021 om 16:08
  Permalink

  ps,

  Ik weet niet waar Van Damme dat haalt van die daling van gevallen in Israël? Misschien kan hij ook eens de video bekijken van het interview van Dr Reiner Fullmich met Israëlisch advocaat Tarim Turgal?

  Beantwoorden
 • 17 februari 2021 om 15:14
  Permalink

  Sam Brokken en al de andere die vaccinatie en het hele coronabeleid in twijfel trekken hebben gelijk. De toekomst zal dat snel duidelijk maken. En wat dan zal gebeuren daar ben ik echt benieuwd naar. Al die ‘logen’ daar heb ik het mee gehad.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2021 om 19:51
  Permalink

  Het ‘debat’ kwam sowieso maanden te laat , de gelederen zijn immers al lang gesloten want de bestelde vaccins moeten verdeeld worden ( geen optie om met een overtollige voorraad te blijven zitten wegens te veel proteststemmen ). Je zou idd bijna durven denken dat het enkel nog de bedoeling was om het verzet
  in de kiem te smoren ( het woord ‘ketters’ of ‘afvalligen’ is nog net niet uitgesproken ). Héél goede beurt van Sam Brokken maar iemand die het té goed kan uitleggen wordt ook vlug de mond gesnoerd.
  Rien ne va plus.

  Beantwoorden
 • 21 februari 2021 om 11:12
  Permalink

  Jullie moeten dringend eens kijken wie er allemaal geld van de Bill en Melinda Gates Foundation gekregen heeft ! De Croo (+ zijn vrouw + zijn zuster Ariane) , Pierre Van Damme , enz… maken zich schuldig aan ‘belangenvermenging’ ! Lees het artikel (sla de afbeelding met de ovale cirkels op als afbeelding en vergroot deze dan ) grondig door . Dit is vooral van toepassing voor Belgie en heel belangrijk : de bronnen staan er bij ! Hier is het artikel : https://bewusteburgers.be/blog/2020/10/21/wiens-brood-men-eet/?doing_wp_cron=1612627601.8400409221649169921875

  Beantwoorden
 • 22 februari 2021 om 14:32
  Permalink

  Beste Sam, ook wij waren verontwaardigd dat je amper iets mocht zeggen, terwijl die 2 aan de andere kant van de tafel uitgebreid hun relaas mochten brengen, zonder enige onderbreking. En dit terwijl ze hun leugens en gemanipuleerde cijfers sowieso al elke dag, meerdere keren, op alle mogelijke kanalen van MSM rondstrooien. We konden eerst ook niet geloven dat je echt mocht deelnemen aan DZD, maar hadden achteraf natuurlijk onmiddelijk door wat hun echte bedoeling was: de onverbeterlijke onheilsprofeten nog maar eens laten gloreren en het ‘eenzijdige debat’ zo manipuleren zodat het leek of al jouw stellingen zonder problemen konden onderuit gehaald worden door onze ‘goddelijke virologen en aanhang’. We keken al vele maanden niet meer naar nieuws/duidingpamma’s op de reguliere kanalen, maar wilden het nu toch nog eens een kans geven, omdat we wisten dat er eindelijk eens 2 mensen met gezond verstand en echte kennis uitgenodigd waren. Nu willen we nooit nog kijken/luisteren naar MSM. Het is pure propaganda, en daar willen we niets van weten. Maar voor jou Sam: alle respect voor je moed en doorzettingsvermogen. Wij, als doodgewone kritische mensen, blijven toch op u en nog vele andere andersdenkende academici (zoals oa Lieven Annemans/ Jean-Luc Gala / Mattias Desmet/ prof Van Tussenbroeck….) rekenen om ons uit deze gruwelijke impasse te bevrijden.

  Beantwoorden
 • 27 februari 2021 om 12:44
  Permalink

  Beste Sam, Meer en meer mensen zijn wakker geworden en beginnen zich terecht vragen te stellen bij dat hele Covid gedoe. Niks is nog wat het lijkt, of wat men ons wil doen geloven. Inderdaad en helaas. Jullie zijn er duidelijk met voorbedachten rade op een heel achterbakse en smerige manier ingeluisd door de openbare omroep in DZD. Wat je zegt en schrijft is terecht. De overheid en hun talrijke vazallen (oa PVD) doen zelf niets anders dan met fake news komen. Puur propaganda en terreur. Wie wakker is en zelf onderzoek doet wéét zo dat hiet iets totaal anders achter zit.
  Follow the money: BMGF, WHO, WEF, vaccinproducenten … én de politiek. Just connect dots. Zo kom je al een heel in deze duisternis, en wordt alles toch wat helder! Dank voor alles!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.