‘s Werelds grootste vaccin bedrijf klaagt vrijwilliger aan

‘S Werelds grootste vaccinbedrijf klaagt COVID-vrijwilliger aan die sprak over negatieve bijwerkingen

De vrouw van de vrijwilliger vertelde de lokale media dat hij begon te braken en klaagde over bonzende hoofdpijn tien dagen nadat hij het COVID-19-vaccin had gekregen.

Vr 11 december 2020-9: 22 uur EST

Door Emily Mangiaracina

CHENNAI, India, 11 december 2020 (LifeSiteNews) – Een 40-jarige Indiase zakenman die een “neurologische en psychologische” inzinking kreeg na het nemen van een COVID-19-vaccin dat ontwikkeld was door Oxford University en AstraZeneca wordt vervolgd door het Serum Institute of India (SII), ‘s werelds grootste vaccinproducent, wegens laster.

De vrouw van de man vertelde de lokale media dat hij begon te braken en klaagde over bonzende hoofdpijn tien dagen nadat hij op 1 oktober het COVID-19-vaccin had gekregen, meldde RT. Zijn vrouw zegt dat hij zo ernstig in de war was dat hij geen naaste familieleden kon identificeren.

“Hij bracht 15 dagen in het ziekenhuis door, waarvan 8 dagen op de intensive zorg, leed aan acute neuro-encefalopathie (een veranderde mentale toestand) waardoor hij” totaal gedesoriënteerd “was, zo erg dat hij naaste familieleden niet langer kon herkennen,” vertelde zijn vrouw aan de verslaggevers, volgens Science Magazine.

De man heeft gevraagd dat de processen onmiddellijk worden stopgezet en klaagt  het bedrijf aan voor een schadevergoeding van $ 676.000 aan. “De rechtszaak vereist ook dat SII, AstraZeneca en de Oxford Vaccine Group de vaccinonderzoeken onmiddellijk stopzetten. Hiervoor zijn momenteel ongeveer 1.600 vrijwilligers ingeschreven”, meldde RT.

In reactie daarop klaagt SII de man voor $ 13,5 miljoen, noemt hij zijn beschuldigingen “kwaadaardig” en klaagt hij over reputatieschade.

SII verklaarde dat de man “specifiek door het medische team was geïnformeerd dat de complicaties die hij leed onafhankelijk waren van de vaccinatieproef die hij onderging.”

Straits Times heeft naar verluidt een kopie van het ontslagoverzicht van de man gezien, en zei dat mogelijke oorzaken van zijn symptomen de volgende zouden kunnen zijn: “bestaande gastro-enterische problemen en een haaruitval-tablet die de man een jaar lang heeft ingenomen, maar niet de proefvaccin-dosis die hij kreeg 10 dagen voordat je ziek werd. “

Serum Institute zei in zijn verklaring: “Het COVISHIELD-vaccin is veilig en immunogeen. Het incident met de vrijwilliger uit Chennai, hoewel hoogst ongelukkig, werd op geen enkele manier veroorzaakt door het vaccin en Serum Institute of India staat positief tegenover de medische toestand van de vrijwilliger.”

De vrouw van de man legde uit dat, hoewel hij het “veel beter” doet dan voorheen, er een aanzienlijke cognitieve beperking is gebleven, waardoor zijn vermogen om zelfs eenvoudige taken uit te voeren, is aangetast.

“Zelfs na twee weken, simpele dingen zoals online betalingen … vraagt ​​hij aan mij om te doen. Dat deed hij nooit. Hij kreeg een goed project tijdens de pandemie; het was een Amerikaans project dat op 1 oktober begon. Blijkbaar is hij dat kwijtgeraakt. Door zijn toestand zijn de cliënten terug verhuisd. Ze wilden dat hun werk snel klaar was, ”vertelde ze aan NDTV.

 “Mijn man heeft zijn creativiteit en zelfvertrouwen verloren nadat hij het vaccin had gekregen. Ons doel is niet compensatie. Het publiek zou hiervan op de hoogte gebracht worden. “

“Onze vraag was: waarom hebben ze het proces niet stopgezet toen er zo’n bijwerking werd waargenomen? Tenminste totdat ze het 100 procent zeker wisten? Hoe konden ze vrijwilligers opnieuw het vaccin toedienen voordat ze hen op de hoogte brachten ”, vervolgde zijn vrouw.

Dergelijke proefpauzes zijn niet ongebruikelijk, merkte Science Magazine op. AstraZeneca had eerder een van hun eigen onderzoeken onderbroken “nadat zich een vermoedelijke ernstige bijwerking had voorgedaan.”

Volgens analisten “lijkt [SII] echter geen gebruik te maken van het fase III-testprotocol van AstraZeneca,” meldde het Pulitzer Center.

SII heeft “een overeenkomst gesloten om het vaccin op grote schaal te produceren – tientallen miljoenen doses per maand – met steun van de Bill & Melinda Gates Foundation en Gavi, de Vaccine Alliance,” aldus Science Magazine.

“De samenwerking tussen Gavi, SII en de Gates Foundation ondersteunt de inspanningen van de vaccinpijler van de ACT Accelerator, ook bekend als COVAX, mede geleid door Gavi, CEPI en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), om de ontwikkeling van COVID- 19 vaccins en om te zorgen voor een snelle, wereldwijde toegang tot deze vaccins ”, stelt de SII-website.

Een criticus van de beslissing van SII om de vrijwilliger van de vaccinproef aan te klagen, een onafhankelijke expert in evidence-based medicine, Hilda Bastian, verklaarde: “Misschien is er een slechtere manier om hiermee om te gaan, maar ik vind het moeilijk om er een voor te stellen.”

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)