Russische wetenschappers maken eetbaar vaccin tegen COVID-19

Het Instituut voor Experimentele Geneeskunde in Sint-Petersburg (Rusland) heeft haar plan om binnen een jaar de preklinische proeven af te ronden van ‘s werelds eerste eetbare vaccin tegen het coronavirus, aangekondigd.

6079817e20302721e27e70fb-e0e09cfa

Het zal, zo verwacht men, een smaak hebben die vergelijkbaar is met die van “riazhenka”, een soort zeer gebruikelijke yoghurt op basis van gefermenteerde melk, zo meldt RIA Novosti.

Alexander Dmitriev, directeur van het instituut, zei tegen RIA Novosti dat preklinische studies van het vaccin op basis van yoghurt al aan de gang zijn en binnen een jaar kunnen worden afgerond.

Verwacht wordt dat de formule het proces van mondelinge immunisatie van miljoenen mensen zal versnellen, maar om het onderzoek te voltooien hebben de wetenschappers 200-220 miljoen roebel nodig, en zijn de onderzoekers nu op zoek naar extra budgettaire financieringsbronnen.

Alexander Suvorov, hoofd van de afdeling moleculaire microbiologie en het laboratorium voor moleculaire genetica van ziekteverwekkers aan hetzelfde instituut, benadrukt dat zowel injecteerbare als rechtstreeks geconsumeerde vaccins leiden tot de vorming van een immuunrespons.

“In eenvoudige bewoordingen: genetisch gemodificeerde bacteriën worden in poedervorm in een tank met melk gegoten en in ongeveer een dag wordt een afgewerkt product geleverd dat enkel nog verpakt moet worden “, legde Dmitriev uit.

De specialist herinnert eraan dat het Instituut voor Experimentele Geneeskunde ruime ervaring heeft met de ontwikkeling van vaccins op basis van probiotica (levende bacteriën) waarvan gefermenteerde zuivelproducten worden gemaakt. Het instituut beschikt zelfs al over een schat aan soortgelijke vaccins tegen griep, pneumokokken en streptokokken.

Bron – Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.