RTL vindt merkwaardige zaken bij onze televisievirologen

© Sebastian Steveniers

Het was de Franstalige zender RTL die vreemde zaken vond bij de virologen. De journalisten tikten de namen in van de virologen die dagelijks op tv te zien zijn in de databank van betransparant en vonden een paar verrassingen.

De site vermeldt de bonussen en voordelen die farmaceutische bedrijven aan artsen en virologen hebben toegekend. In 2019 ontving de interfederale woordvoerder Yves van Laethem volgens RTL zelf 2.025 euro van Pfizer, de eerste leverancier van vaccins.

“In die tijd was het een nieuw antibioticum, dus iets dat niets te maken had met de vaccinatietak van het betreffende bedrijf”, zegt Yves van Laethem.

Dus geen belangenverstrengeling? “Voor mij geen belangenverstrengeling. En het werd ook onderzocht door de ethische commissie van de Hoge Gezondheidsraad, die van mening was dat dit soort diensten me niet in een positie bracht waarin ik het bedrijf zou bevoordelen voor een vaccin”, legt Yves van Laethem uit.

Viroloog Marc Van Ranst van zijn kant heeft volgens RTL en overgenomen door de media de voordelen gecumuleerd, niets daarentegen over Emmanuel André.

“Dit zijn”, zegt Marc Van Ranst, “seminars die aan artsen worden gegeven en gesponsord door farmaceutische bedrijven”. Het gaat concreet om Hologic, MSD, Pfizer, Sanofi en GlaxoSmithKline.


bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “RTL vindt merkwaardige zaken bij onze televisievirologen

  • 22 maart 2021 om 18:27
    Permalink

    Oei, is dit niet het profiel (zie foto) dat op intensieve terecht komt, allez volgens hetgeen de intensivisten verkondigen toch…Blijf gezond maar dit is echt niet HET voorbeeld.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.