Roemeens parlementslid beschimpt Moderna en AstraZeneca in EU-parlement over Covid-vaccin.

🕒 Leestijd: 3 minuten

Een Roemeens lid van het Europees Parlement heeft maandag tijdens een vergadering met de Covid-commissie van de EU de grote farmaceuten aan de tand gevoeld over hun gebrekkige Covid-vaccins.

Specifieke vragen over het Covid-19 vaccin

Het Roemeens parlementslid Cristian Terhes vroeg zich af of AstraZeneca en Moderna gebruik maakten van gegevens van de Chinese overheid bij het decoderen van de volledige DNA-sequentie van het virus en of er iemand is overleden tijdens de derde fase van de klinische proeven met menselijke proefpersonen.

Het parlementslid stelde ook specifieke vragen aan Stephane Bancel, CEO van Moderna, en vroeg hoe het bedrijf in staat was om hun vaccins te testen enkele jaren voordat de Covid-crisis begon, en waarom de vaccins aan EU-burgers werden opgedrongen ondanks een duidelijk gecoördineerd gebrek aan transparantie.

“Hebt u getest of de vaccins de verspreiding van het virus tegenhouden of niet?”

“Want uit de gegevens blijkt duidelijk dat uw producten de verspreiding van dit virus niet stoppen.” – C. Terhes

“U zei hier dat er enkele geheimen, of vertrouwelijke informatie in deze contracten staan die uw belangen zouden moeten beschermen,” zei Terhes tegen Bancel.

“Nu de vraag die ik u stelde: hoe zit het met de belangen van ons en de belangen van de Europese burgers “

Want dit is hoe sommige pagina’s uit het contract tussen Moderna en de Europese commissie eruit zien. [Houdt een reeks documenten omhoog waarvan grote delen aan de openbaarheid zijn onttrokken].”

“Dus ik vraag u, denkt u dat het eerlijk is voor ons allemaal om te praten over deze vaccins, om te praten over boosters, om te praten over medische producten terwijl we de clausules van deze contracten niet kennen?”

“Wanneer gaat u de contracten die zij hadden met zowel de Europese Commissie als met de lidstaten van de Europese Unie volledig publiceren?”.

“Een andere vraag, de kwestie van aansprakelijkheden,” vervolgde Terhes, waarbij hij ook het gebrek aan verantwoording en compensatie voor gemelde bijwerkingen van vaccins aanstipte. “Onze collega hier vroeg u naar de aansprakelijkheid en u vermeed deze vraag te beantwoorden, dus mijn vraag aan u is:

“Waarom schuift u de aansprakelijkheid af op de staten en op de mensen die deze vaccins krijgen en mogelijk, en ik zeg ‘mogelijk’, bijwerkingen hebben, terwijl u alle winst krijgt? Toch de bivalente boosters.”

Terhes vroeg ook of Bancel het eerlijk vond tegenover EU-burgers “om gevaccineerd te worden met een aantal medische producten die niet goed of helemaal niet getest zijn bij mensen?”.

Bancel antwoordde dat Moderna zich inderdaad had gebaseerd op gegevens van de Chinese overheid. Hier is zijn antwoord op de vraag over aansprakelijkheid:

“Wat betreft de aansprakelijkheid voor bijwerkingen, zoals alle fabrikanten deden, wilden wij, de overheden een snelle goedkeuring van een vaccin. En om die reden, voor een voorwaardelijke goedkeuring, was het belangrijk dat we enige garanties kregen in termen van schadevergoeding, want we konden geen garanties hebben. Ze wilden het vaccin snel hebben. Vanwege de aard van een pandemie gaven ze de fabrikanten geen tijd voor langetermijnstudies.” – Bancel

AstraZeneca Executive Vice President Iskra Reic reageerde ook dat de EU-staten een aansprakelijkheids- en vrijwaringsclausule hebben ondertekend om de goedkeuring van vaccins te versnellen:

“De aansprakelijkheids- en vrijwaringsclausule is besproken en overeengekomen met veel regeringen over de hele wereld omdat iedereen wilde zien hoe we de productie en levering van vaccins konden versnellen. “En nogmaals, zoals ik al eerder zei, dit wordt beschouwd als de standaardpraktijk in noodsituaties, en ook als de praktijk die iedereen beschermt en ondersteunt om zo snel mogelijk verder te gaan en het beste te doen wat we kunnen op het gebied van de productie van vaccins. “Bovendien zijn aansprakelijkheid en schadevergoeding opgenomen in een clausule die alleen geldig/toepasselijk is voor doses die tijdens de pandemie zijn opgelopen.”

In februari hekelde Terhes ook de Canadese premier Justin Trudeau vanwege zijn autoritaire reactie op het Freedom Convoy, waarbij hij hem een “tiran” en een “dictator” noemde. Hij was ook een uitgesproken tegenstander van Covid lockdowns.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.