Risico op besmetting in horeca laag volgens wetenschappelijke adviseurs van de Britse regering

Het risico om het coronavirus op te lopen in een café of restaurant is “relatief laag”, hebben de wetenschappelijke adviseurs van de Britse regering toegegeven.

Uit een analyse van SAGE bleek dat de kans om het virus op te lopen in horecagelegenheden iets groter is dan in sportscholen of winkels, maar de conclusie was dat het risico nog steeds klein is.

Deze conclusie kwam naar voren in een overzicht van studies en gegevens uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld over het gevaar van het virus in de horeca, de vrijetijdssector en de detailhandel, meldt The Daily Mail.

SAGE ontdekte dat er in Engeland sinds het begin van de pandemie slechts 226 uitbraken in cafés en restaurants waren geweest, ondanks het feit dat de sector zwaar werd gestraft in de reactie van de regering op het virus.

Maar het aantal clusters steeg tot 343 wanneer fastfoodrestaurants, cafés, bars en andere eetgelegenheden werden meegerekend, zo blijkt uit de gegevens tot en met februari.

In het document, dat ergens in de afgelopen twee maanden aan de ministers is voorgelegd, zegt SAGE: “In het algemeen suggereren de gegevens dat de horecasector, in vergelijking met de vrijetijds- en detailhandelssector, geassocieerd lijkt te zijn met een groter risico van overdracht.

Maar over het geheel genomen zijn de populatie-attribueerbare fracties (fractie van alle gevallen in een populatie die aan de omgeving kan worden toegeschreven) in verband met overdracht in de horeca, detailhandel en vrijetijdsbesteding relatief laag.

De bevinding zal vragen oproepen over waarom de horecasector nog eens drie weken gesloten moet blijven, ondanks het feit dat het aantal besmettingen met Covid op een recordlaagte ligt.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.