Rechter schrapt 75-jarige FDA-tijdlijn om gegevens vaccinveiligheid Pfizer vrij te geven, bedrijf krijgt slechts acht maanden

🕒 Leestijd: 2 minuten

De Food and Drug Administration heeft geen 75 jaar de tijd om duizenden pagina’s met documenten vrij te geven waarop ze vertrouwde om haar COVID-19-vaccin in licentie te geven. In plaats daarvan heeft het federale agentschap iets meer dan acht maanden de tijd om dit te doen, volgens de uitspraak van een federale rechter.

De tijdlijn die donderdag door de Amerikaanse districtsrechter Mark Pittman is bevolen, verkort radicaal de tijdlijn waaronder de FDA grote hoeveelheden documenten moet produceren. Het bevel komt voort uit een rechtszaak over de Freedom of Information Act door een coalitie van artsen en wetenschappers met de non-profitorganisatie Public Health and Medical Professionals for Transparency. De groep zoekt naar schatting 450.000 pagina’s materiaal over het proces voor het maken van vaccins tijdens de COVID-19-pandemie, die in maart 2020 volledig van kracht werd in de Verenigde Staten.

In plaats van 500 pagina’s per maand te produceren, de voorgestelde tijdlijn van de FDA, beval Pittman het bureau om 55.000 pagina’s per maand om te zetten. Dat betekent dat alle Pfizer-vaccingegevens eind september openbaar moeten zijn in plaats van tegen het jaar 2097, de deadline die de FDA wilde.

“Hier erkent de rechtbank de ‘overdreven belastende’ uitdagingen die dit [Freedom of Information Act]-verzoek aan de FDA kan opleveren’, merkte de rechtbank op. belangrijke kwestie bij de Food and Drug Administration … dan de pandemie, het Pfizer-vaccin, elke Amerikaan laten vaccineren, [en] ervoor zorgen dat het Amerikaanse publiek er zeker van is dat dit niet overhaast was namens de Verenigde Staten.

https://www.scribd.com/embeds/551589334/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-mnM8vWmJg790ywazh47S

De uitspraak van Pittman vereist dat de FDA begint met het produceren van documenten in een versneld tempo – meer dan 12.000 pagina’s vóór 31 januari. Die tijdlijn is ook in overeenstemming met het voorstel van het bureau. Maar sterk afwijkend van de door de FDA gewenste tijdlijn, beval de rechter het bureau om “de resterende documenten te produceren met een snelheid van 55.000 pagina’s elke 30 dagen, waarbij de eerste productie op of vóór 1 maart 2022 moet plaatsvinden, totdat de productie is voltooid.”

Volksgezondheid en medische professionals voor transparantie zeiden dat de gegevens snel openbaar moeten worden gemaakt, omdat de FDA iets minder dan vier maanden nodig had om de gegevens te beoordelen voordat volledige goedkeuring werd verleend voor het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin.

Pfizer begon met zijn voortschrijdende indiening op 7 mei 2021 en het vaccin kreeg een vergunning op 23 augustus 2021, in totaal 108 dagen vanaf de eerste indiening tot de vergunningverlening”, schreef het in een decemberaanvraag.

Pittman citeerde een citaat van wijlen senator John McCain, de Arizona Republikein en 2008 GOP presidentskandidaat, dat buitensporige geheimhouding van een overheidsinstantie “complottheorieën voedt en het vertrouwen van het publiek in de regering vermindert”.

De FDA weigerde een verklaring af te geven over de uitspraak en vertelde de Washington Examiner dat het bureau “geen commentaar geeft op mogelijke, lopende of lopende rechtszaken”.

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.