Rapport: theorie over lek in labo Wuhan werd verworpen uit angst voor ‘racisme’

Vooraanstaande wetenschappers in de VS hebben toegegeven dat ze de theorie dat het coronavirus uit een lab in Wuhan gelekt zou zijn, oorspronkelijk verworpen hebben omdat ze niet geassocieerd wilden worden met president Trump en zijn aanhangers of beschuldigd wilden worden van ‘racisme’.

NBC news merkt in een rapport op dat ten minste vijf virologen hebben opgemerkt “dat de context en omstandigheden van het debat over de oorsprong van het virus, zijn veranderd.”

Het rapport voegt eraan toe dat :

“De verschuiving weerspiegelt hoe sommige wetenschappers die eerder het onderwerp vermeden of het snel verwierpen, worstelen met blijvende onzekerheden over de oorsprong van het virus, vrij van de politisering die dergelijke discussies vertroebelde tijdens de Trump-administratie.”


In het rapport wordt Alina Chan aangehaald, een postdoctoraal medewerker aan het Broad Institute van MIT en Harvard University die gespecialiseerd is in genetische manipulatie.

Chan vertelde verslaggevers dat “sommige wetenschappers huiverig waren om in het openbaar de hypothese van het lek in het lab te bespreken, uit angst dat hun woorden verkeerd geïnterpreteerd of gebruikt zouden kunnen worden om racistische retoriek te ondersteunen over hoe het coronavirus is ontstaan.”

Wetenschappelijk onderzoek werd gestaakt omdat onderzoekers niet geassocieerd wilden worden met Trump. “Op dat moment was het enger om geassocieerd te worden met Trump en een instrument te worden voor racisten, dus mensen wilden niet publiekelijk oproepen tot een onderzoek naar de oorsprong van het lab,” zei Chan.

Chan is een van de 18 wetenschappers die vorige maand een brief publiceerden in het tijdschrift Science waarin ze opriepen tot een diepgaander onderzoek naar de oorsprong van het virus, inclusief de mogelijkheid van een lek in het lab. De opmerkingen van Chan benadrukken de schade die wordt aangericht door de meedogenloze linkse campagne om alles waar zij het niet mee eens zijn als “racistisch” te bestempelen. In dit geval heeft het China waarschijnlijk in staat gesteld om een wereldwijde pandemie massaal in de doofpot te stoppen, aangezien harde bewijzen van een eventueel lab-ongeluk nu waarschijnlijk zijn vernietigd, zoals onlangs werd opgemerkt door het voormalige hoofd van MI6.

Zoals we eerder meldden, werden andere wetenschappers die durfden te zeggen dat de theorie van het lab-lek plausibel was, uitgestoten en genegeerd, tot uit inlichtingenbevindingen bleek dat werknemers van het Wuhan-lab in november 2019 ziek werden met COVID-19 symptomen.
Terwijl de wereldwijde pandemie zich ontvouwde, kwamen tal van wetenschappers naar voren die suggereerden dat de genoomsequentie van het virus onnatuurlijk was, en verder moest worden onderzocht. De theorie van het lek in het lab werd echter effectief de kop ingedrukt toen wetenschappers onder leiding van Dr. Peter Daszak “een ‘intimidatie’-campagne organiseerden en topwetenschappers dwongen om een brief te ondertekenen aan het tijdschrift The Lancet, met als doel de schuld voor Covid-19 weg te nemen van het Wuhan-lab dat hij met Amerikaans geld financierde.”

Daszak gebruikte naar verluidt zijn invloed om The Lancet de brief te laten publiceren waarin werd gesteld dat zelfs maar suggereren dat de theorie van het lab-lek enige geloofwaardigheid had, gelijk stond aan het verspreiden van “angst, geruchten en vooroordelen”.

Bijna elke week verschijnen er nieuwe studies, die meer bewijs leveren voor de lablek-hypothese.

Bron: InfoWars d.d. 18 juni 2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Rapport: theorie over lek in labo Wuhan werd verworpen uit angst voor ‘racisme’

 • 13 juli 2021 om 14:04
  Permalink

  Nog voor de 1e lockdown waren inderdaad berichten over het lek in het lab van Wuhan te vinden, alsook papieren met bestellingen van virussen, frequente terugkerende naam: Bill Gates… Ook bij de bestelling van COVID19 stond “Bill Gates”.

  Ook zijn er documenten gecirculeerd over wie de eigenaars zijn van het lab ( “eigenaar” zal juridisch misschien niet het juiste woord zijn.. tot daar), maar ook daar zat the Gates Foundation voor tussen…

  Ik probeer me voor te stellen hoe zo’n gespecialiseerd een hoogbeveiligd labo eruit ziet en werkt… Ik stel me vervolgens vooral de volgende vraag:
  – hoe ontsnapt een virus uit een
  hoog beveiligd lab? Heeft die zijn jas gepakt en is die naar buiten gewandeld? Op zijn eentje
  – Als dat virus dan echt per ongeluk ontsnapt is, en bovendien zo kwalijk zou zijn: waarom hebben we geen nieuws gehoord dat alle medewerkers van dat labo overleden zijn? Het enige wat we hebben gehoord is dat de klokkenluiders daar overleden zijn…

  Als ik alle info rond deze plandemie tesamen bekijk… Stel dat ik zoiets zou willen organiseren… dan is zo’n lab aan de andere kant van de wereld ideaal. Ik zie het als een manier om een ander ervoor te laten opdraaien. Ik zou nog niet te snel in de richting van een natie kijken. Misschien… heel misschien, zoals al die censuur, onrechtstreekse dwang en vooral: massamanipulatie, is ook dit “nieuws” een manier om de boel in een richting te sturen, en ons vooral niet in de richting te kijken waar we naar zouden moeten kijken.

  Ik heb trouwens gehoord, van iemand in het leger, dat dat lab al jaren in de gaten wordt gehouden… Dus… Ze wisten internationaal en ook hier in België met wat ze daar bezig waren, al jaren lang… en als ze dat weten, weten ze zeker ook wie ervoor zorgt dat dat lab kan bestaan. Mijn bedenking in al deze massamanipulatie welk pionneke dit gegeven is in heel het schaakspel. Persoonlijk zou ik kijken naar wie de bestellingen doet en wie ervoor zorgt dat zoiets kan bestaan, waar ter wereld dat lab zich ook bevindt.

  Er is maar 1 naam die systematisch terug komt, en da’s degene over wie een interview circuleerde waarin hij in een interview antwoordde op de vraag wat de doelstelling was van vaccinatie. Na 30 seconden had je een niet te misverstane verspreking: “reducing world population”. Iemand die dit zegt voor TV, en nog niet opgepakt is, ik snap dat niet… Niemand die zich vragen stelt. Hoeveel mensen mogen zich permitteren om zo’n verklaring te doen op TV zonder opgepakt te worden? Wat zegt dit gegeven dan weer over wat er gaande is?

  Dat diezelfde ook diegene is die ervoor zorgt dat zo’n lab kan bestaan alsook diegene is die virusjes bestelt, wel, dan vraag ik me af of “ontsnappen”, net zoals de definitie van “groepsimmuniteit” ook een nieuwe betekenis gekregen heeft. Dat al die informatie, kort weliswaar, rondgecirculeerd heeft op het internet, maar snel verdwenen is, dat betekent voor mij: hier wordt op hoog niveau schaakspel gespeeld en hier zijn massa’s organisaties in betrokken. Dat kan je alleen maar als je (invloed)rijk bent.

  Ik zie geen reden om China als natie te bekijken, maar misschien wil degene die aan het schaken is wel dat we dat doen, want het is toch beter helemaal de mensen tegen elkaar op te zetten, dan dat ze de koppen bij elkaar zouden steken, niet?

  Ik bekijk het hele COVID19-verhaal zo: goed gepland, heel goed uitgedacht, een schaakspel op het hoogste niveau. Dit verhaal over het lab in Wuhan, kan dan misschien zo zijn, maar ik ben toch geneigd van verder te kijken dan mijn neus lang is. In plaats van onze pijlen te richten richting China, zouden we beter ons verenigen als Europees volk, en stoppen met tolereren, dat ondanks Europa en België veroordeeld zijn voor illegale praktijken, dat ze hun vierkant hun laars lappen aan de veroordelingen en verder gaan in de illegaliteit ten koste van alle burgers! Uiteindelijk zijn het onze overheden die beslist hebben om mee te spelen in spel van geld en macht en zo hun plichten jegens ons verzaken. Bovendien: als internationaal al geweten was dat dat lab niet OK was, en in de handen van Amerikanen, waarom hebben ze het niet stil gelegd? Opnieuw draait het om onze overheid, vooral in datgene dat zij, in goed (ge)weten, laten begaan. Niets zeggen is toestaan…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.