Rapport British Medical Journal onthult dat Pfizer gegevens over Covid-19-vaccin in klinische proeven heeft vervalst

Het gerespecteerde medische tijdschrift British Medical Journal (BMJ) heeft gerapporteerd over vermeende problemen met de integriteit van gegevens bij klinische proeven die werden uitgevoerd voor het vaccin Covid-19 van Pfizer.

Het rapport was gebaseerd op informatie van een klokkenluider die werd bevestigd door anderen die aan de proef hadden meegewerkt. Het tijdschrift schreef dat:

“…het bedrijf gegevens heeft vervalst, patiënten niet heeft geblinddoekt, onvoldoende opgeleide vaccinatoren in dienst heeft genomen, en traag was met het opvolgen van bijwerkingen die werden gerapporteerd in Pfizer’s cruciale fase III-studie.”

Bovendien heeft een voormalig regionaal directeur van Ventavia Research Group, Brook Jackson, bedrijfsdocumenten, geluidsopnamen, e-mails en foto’s ter ondersteuning van haar beweringen aan het BMJ verstrekt. Ventavia is een bedrijf dat door het farmaceutische bedrijf was gecontracteerd om te helpen bij de beslissende proef.

Volgens Jackson werd het personeel van Ventavia overweldigd door de hoeveelheid problemen die zij aantroffen. Zij zei dat zij herhaaldelijk haar bezorgdheid bij haar superieuren heeft geuit over problemen zoals de veiligheid van de patiënt, de integriteit van de gegevens en slecht laboratoriumbeheer.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.