Raisa Blommestein, rechtsgeleerde en filosoof, weigert mee te werken aan QR- pasjes maatschappij

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Raisa Blommestijn is niet te vinden voor een maatschappij waarin je gezondheidsstatus bepaalt wat je wel of niet mag doen. Moeten we voortaan steeds bewijzen dat we gezond zijn?

25 september is het zover, dan wordt de Corona pas ingevoerd en zal je gezondheidsstatus bepalen wat je wel of niet mag doen; theater, bioscoop, café e.a publieke plaatsen.

Raisa Blommestein somt enkele argumenten op die ons aan het denken zouden moeten aanzetten.

  • Is deze maatregel niet discriminerend? (Onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen)
  • Wat met de bescherming van onze lichamelijke integriteit? Mag ik niet zelf kiezen hoe ik mijn gezondheid verzorg?
  • Moet onze gezondheidsstatus onze vrijheid bepalen?
  • Testen is niet altijd makkelijk; testlocaties zijn niet altijd makkelijk bereikbaar en inplannen is vaak omslachtig en ontneemt ons keuzevrijheid en moedigt vaccinatie aan. (Vaccinatiedrang of onrechtstreekse vaccinatiedwang?)
  • De maatregel werkt stigmatiserend en polariserend; de ongevaccineerden worden aangewezen als grote schuldigen en zouden de volksgezondheid in gevaar brengen.
  • Hoe zit het met de einddatum van deze Coronapas? Wanneer mensen eraan gewend zijn zal het makkelijk zijn om de termijn steeds te verlengen.

Conclusie:

Dit debat werd niet gevoerd en dat is eigenlijk niet aanvaardbaar.

Raisa weigert hier in ieder geval aan mee te werken. De overheid mag dit volgens haar niet aan haar bevolking opdringen.

Het is dus belangrijk om ‘nee‘ te blijven zeggen indien je het vaccin niet wenst te nemen, ongeacht de druk die door de overheid opgelegd wordt.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)