Psychologische manipulatietechnieken op de massa toegepast om de covid dictatuur in stand te houden

Tijdens deze covid crisis worden verschillende psychologische manipulatie technieken toegepast op het volk. Professor Mattias Desmet en Professor Malone (ontwikkelaar van het mRNA vaccin) tonen aan hoe massavorming het volk manipuleert. We voegen er nog een paar andere experimenten aan toe, die duidelijk aantonen hoe erg het gesteld is.

Het Asch experiment: conformiteit en groepsdruk

Het Asch-experiment, onder leiding van psycholoog Solomon Asch, werd in de jaren ’50 ontworpen om te testen hoe we reageren op groepsdruk en conformiteit. Wordt de mening en de individualiteit van een proefpersoon beïnvloed door de mening van de groep? Bezwijken we massaal onder groepsdruk?

Asch wilde zien of de echte deelnemer zich zou conformeren aan de meerderheid, zelfs wanneer het antwoord dat zij gaven duidelijk onjuist was.

De steekproef uit het onderzoek van Asch bestond uit 50 mannelijke studenten van het Swarthmore College in het prachtigeAmerika.

Asch gebruikte voor zijn groepsdruk experiment een beoordelingstaak, waarbij hij een voor een de proefpersonen in een kamer plaatste met zeven acteurs die in het complot zaten. Die acteurs hadden vooraf hun antwoorden met elkaar besproken. De proefpersoon dacht dat deze zeven acteurs ook gewoon deelnemers waren.

Het experiment was eenvoudig; elke proefpersoon werd op zijn beurt gevraagd een reeks vragen te beantwoorden. Elke persoon moest hardop zeggen welke lijn (A, B of C) even lang was als de getoonde lijn (X). Het was echt duidelijk te zien welke lijn het langst was. Simpel taakje zou je denken…

De deelnemers gaven verschillende antwoorden, eerst allemaal correct, om ervoor te zorgen dat de proefpersoon geen argwaan zou krijgen. Vervolgens gaven ze enkel de vooraf besproken onjuiste antwoorden.

Tijdens deze corona crisis worden mensen hun meningen gevormd door de groepsdruk en de media

Het Milgram-experiment: hoe ver ga jij om een ​​bevel uit te voeren?

In de jaren zestig voerde psycholoog Stanley Milgram een ​​reeks onderzoeken uit naar de concepten gehoorzaamheid en autoriteit.

Het experiment van Milgram was een serie wetenschappelijke experimenten waarin Stanley Milgram, een psycholoog aan de Yale-universiteit, de bereidheid naging om te gehoorzamen aan wat wordt ervaren als legitiem gezag, zelfs als dit inging tegen het eigen geweten.

Zijn experimenten omvatten het instrueren van studiedeelnemers om steeds meer hoogspanningsschokken te leveren aan een acteur in een andere kame. De schokken waren niet echt, maar de deelnemers aan de studie moesten geloven dat ze dat wel waren.

Mensen gaan in deze corona crisis heel ver onder gezag van experten en andere gezagshebbers. Daarbij wordt de menselijkheid en mensenrechten ver geschonden.

Stanford Gevangenis experiment

Eén van de meest besproken psychologische experimenten van de laatste eeuw is het Stanford-prisonexperiment. In dit experiment uitgevoerd door Philip Zimbardo werden studenten willekeurig opgesplitst in een groep ‘gevangenen‘ en een groep ‘cipiers‘. Het ging hier om doodnormale Amerikaanse studenten. Het uiteindelijke doel was om uit te zoeken wat deze sociale setting met de studenten zou doen.

Zoals bekend, en wat ook breed uitgemeten werd in de Hollywood versie van ‘The Experiment’ gaan mensen zich naar de hen toebedeelde rol gedragen. Dit is terug te zien in de steeds agressiever wordende houding van de cipiers, die wreed handelden richting de gevangen. Dit gebeurde door de voet te plaatsen terwijl een gevangen gedwongen werd om op te drukken, of in seksspelletjes waartoe de gevangen gedwongen werden.

Mogen we er van uitgaan dat nu iedere burger cipier moet spelen over zijn eigen gevangenis dat het experiment maatschappelijk slaagt?

Pavlov effect

Ivan Pavlov, een Russische fysioloog, was bezig met onderzoek naar hoe honden kwijlen als er voedsel aanwezig is.

Tekening van een hond met een bel

Het simpelweg onderwerpen van de honden aan de voorwaarden van het experiment was genoeg om deze reactie bij hen uit te lokken. Pavlov concludeerde dat zijn honden het experiment op de een of andere manier geassocieerd hadden met de naderende aanwezigheid van voedsel.

Om de mysteries van deze nieuwe bevindingen te ontrafelen, begon Pavlov een reeks experimenten te ontwerpen. Zijn doel was om zijn hypothese te testen dat wanneer we twee prikkels voorwaardelijk presenteren, er een associatie kan plaatsvinden.

Wat Pavlov bij de honden opwekte is een voorwaardelijke reflex, en het door Pavlov ontdekte verschijnsel heet klassieke conditionering . Wanneer een prikkel A (het signaal) herhaaldelijk voorafgaat aan prikkel B (het voeren) dat een bepaald gedrag (kwijlen) oplevert, dan zal op den duur prikkel A reeds dat gedrag opleveren, ook zonder prikkel B.

Dit effect is duidelijk merkbaar bij de gedragsverandering die ontstaat door voorgaande manipulaties.

Mensen dragen spontaan het masker waar het niet moet (in de auto, op publieke plaatsen,…) en vragen zich niet meer af waarom.

Het effect van Klassieke conditionering.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Psychologische manipulatietechnieken op de massa toegepast om de covid dictatuur in stand te houden

 • 31 december 2021 om 11:30
  Permalink

  Malone is niet de uitvinder van het mRna vaccin. Hij was één van de vele medewerkers die hebben bijgedragen aan deze nieuwe technologie.

  Beantwoorden
 • 6 januari 2022 om 03:59
  Permalink

  Dr Malone is een van de VIER grondlegers en uitvinders van de mRna technologie..dus niet een van “de vele medewerkers”, zoals u beweert….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twintig =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.