Provincies met de hoogste vaccinatiegraad levert in Nederland grootste oversterfte

Het betreft de provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Zeeland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. Eerder melden de media al dat de oversterfte relatief gezien het hoogst was in Limburg, waar ruim de helft meer mensen dan gebruikelijk overleden. In mei schreven diezelfde media dat Limburg de hoogste vaccinatiegraad van Nederland had. In Drenthe is het hoogste aantal sterfgevallen in bijna drie jaar geregistreerd.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg aan minister Hugo De Jonge (CDA) of hij wellicht een verklaring had voor het feit dat in provincies met een hoge vaccinatiegraad veel oversterfte is en in provincies met een lage vaccinatiegraad relatief weinig.

In de eerste week van december overleden naar schatting 4300 mensen; dat zijn er ongeveer 1250 meer dan verwacht. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, meldt het CBS. Sinds begin augustus ligt de feitelijke sterfte boven de verwachte sterfte. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen.

Gaan de coronamaatregelen eigenlijk nog wel echt over de volksgezondheid?

U mag het zeggen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Provincies met de hoogste vaccinatiegraad levert in Nederland grootste oversterfte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.