President Macron geeft toe: zijn ‘strategie’ is om de ongevaccineerden zo kwaad mogelijk te maken

🕒 Leestijd: < 1 minuut

President Emmanuel Macron heeft dinsdag toegegeven dat een deel van zijn “strategie” over het aanpakken van COVID-19 is om de niet-gevaccineerden zo veel mogelijk te “pesten” door hun vrijheden te beperken en hen te dwingen injecties te nemen.

Nog meer druk

Macron zei dit in een interview met de krant Le Parisien:

“Wat de niet-gevaccineerden betreft, die wil ik echt kwaad maken. En dat zullen we blijven doen, tot het einde. Dat is de strategie.”

Macron benadrukte dat het slechts een “kleine minderheid” is die zich nog steeds “verzet”.

“Hoe verminderen we die minderheid? Die verkleinen we – sorry voor de uitdrukking – door ze nog pissiger te maken,” gaf de president vrijmoedig toe.

Hij beloofde verder:

“druk te blijven uitoefenen op de ongevaccineerden door hun toegang tot activiteiten in het sociale leven zoveel mogelijk te beperken.”

Macron noemde de ongevaccineerden “niet-burgers”

Hoewel de opmerkingen van Macron duidelijk verontrustend zijn, geeft hij in ieder geval toe wat hij en elke andere Europese regering aan het doen zijn.

Macron kondigde eerder al aan dat wie geen ‘COVID-pas’ heeft, niet meer mag deelnemen aan elementaire levensactiviteiten zoals het bezoeken van winkelcentra, restaurants en het gebruik van het openbaar vervoer.

De zogenaamde groene gezondheidspas is nu niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven in Frankrijk.

Toen het systeem in werking trad, beweerde Macron ook dat het tonen van “papieren” om cafés binnen te gaan over “vrijheid” gaat.

Frankrijk staat over vier maanden voor nationale verkiezingen en Macron zal naar verwachting stevige concurrentie krijgen van de rechts-nationalistische Marine Le Pen en de Franse intellectuele dissident en felle massamigratiecriticus Eric Zemmour.

Of Macron nog daadwerkelijk enigszins met gezondheid bezig is, valt ernstig te betwijfelen. We wachten de verdere ontwikkelingen in Frankrijk af.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.