President Biden wil dat staten mensen 100 dollar betalen om zich te laten vaccineren

De aanhoudende golf van COVID-19 leidt tot nieuwe inspanningen om de vaccinatiegraad op te drijven. Geen enkel middel werd gespaard in deze massale mondiale marketing. Van gekende acteurs, tot kinderanimaties, tot omgekochte journalisten en leiders. Het laatste middel is naast sociale dwang, geld aanbieden.

Organisatie helpt landelijke inwoners van de Mississippi-delta met ritten naar de dichtstbijzijnde vaccinatiesites

Volgens de Verge:

De regering-Biden wil dat staten en lokale overheden 100 dollar geven aan ‘elke nieuw gevaccineerde Amerikaan’, zei het ministerie van Financiën vandaag in een verklaring . Het is de laatste federale poging om de vaccinatiegraad te verbeteren, aangezien COVID-19 door het hele land blijft stijgen, aangedreven door de zeer besmettelijke Delta-variant.

Staten zouden financiering uit het American Rescue Plan kunnen gebruiken om de betalingen te financieren. De regering verplicht de stimulans niet, maar het ministerie van Financiën zei samen te werken met het ministerie van Volksgezondheid en Human Services om regeringen te helpen bij de uitrol ervan.

New York City kondigde deze week aan dat het $ 100 zou geven aan iedereen die een kans kreeg op een van de door de stad gerunde vaccinatiesites. “Ik denk dat als iemand zegt dat hier $ 100 voor je is, dat een grote impact zal hebben”, zei burgemeester Bill De Blasio woensdag. Het programma start vrijdag.

Financiële prikkels kunnen sommige mensen ertoe aanzetten om hun kans te wagen, vertelde Elisa Sobo, een antropoloog aan de San Diego State University die aarzeling over vaccins bestudeert, aan The New York Times . “Sommige mensen die tot nu toe op het hek hebben gestaan, zullen $ 100 zien als een goede reden om er vanaf te komen.” Maar het zal niet voor iedereen een stimulans zijn. “Sommige mensen zullen het aanbod beledigend vinden; anderen zullen het gebruiken als ‘bewijs’ dat het vaccin niet goed is.”

De vaccinatiegraad in de Verenigde Staten was sinds april gestaag gedaald. Ze beginnen langzaam weer toe te nemen naarmate mensen in staten met grote uitbraken – die de laagste vaccinatieniveaus hadden – zich aanmelden voor schoten .

Biden zal naar verwachting vandaag ook een vaccinmandaat voor federale werknemers aankondigen .

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.