Premier Alberta biedt ongevaccineerden excuses aan

🕒 Leestijd: 2 minuten

Danielle Smith, de nieuwe premier van de Canadese provincie Alberta, heeft uitgehaald naar de gezondheidsdienst van de provincie en het World Economic Forum.

“Ik ben van mening dat Alberta Health Services de bron is van veel problemen waar we mee kampen. Ze hebben midden in de pandemie een soort samenwerkingsovereenkomst gesloten met het World Economic Forum. Waarom zouden we in hemelsnaam iets te maken willen hebben met het World Economic Forum? Dit moet afgelopen zijn.”

Smith zei ook dat de wetenschapscommissie van de gezondheidsdienst van Alberta niet alle wetenschap in ogenschouw neemt. In plaats daarvan pikken ze de studies eruit die aansluiten op hun agenda.

“Ik wil niet dat een wetenschapscommissie mij midden in een pandemie vertelt dat zij niet wil kijken naar therapeutische opties.”

“Er komt nieuw leiderschap. Het is een kwestie van tijd dat het bestuur wordt vervangen.”

Eerder dit jaar gaf gezondheidschef van Alberta Deena Hinshaw toe dat de gezondheidsdienst niet-ic-patiënten tijdens de pandemie meetelde als ic-patiënten. Op basis van deze cijfers werden vervolgens strenge coronamaatregelen afgekondigd.

Selene Galas van Rebel News herinnerde Smith aan een verkiezingsbelofte die ze had gedaan. Tijdens de campagne beloofde ze dat ze excuses zou aanbieden aan degenen die zijn vervolgd vanwege de coronamaatregelen. Ze zei ook dat ze hen amnestie zou verlenen.

“Ik kan nu excuses maken. Het spijt me zeer dat mensen zijn gediscrimineerd vanwege hun vaccinatiestatus. Het spijt me zeer dat ambtenaren zijn ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus. Ze mogen terugkomen als ze dat willen.” – Danielle Smith

De premier voegde toe dat ze juridisch advies gaat inwinnen over het verlenen van amnestie. Daar zijn haar medewerkers momenteel druk mee bezig.

Alberta is de eerste overheid ter wereld die formeel excuses aanbiedt voor het schenden van de burgerrechten van ongevaccineerde mensen.

“En als Ottawa (de regering van Trudeau, red.) in de toekomst maatregelen aankondigt die de economie schaden of de rechten van burgers schenden, worden ze niet uitgevoerd in Alberta.” – Danielle Smith

Bronnen: (1), (2), (3).

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.