Pijnlijke arm na vaccin tegen COVID-19 kan wijzen op ernstige complicaties, volgens cardioloog

🕒 Leestijd: 4 minuten

De armpijn houdt verband met hartgerelateerde aandoeningen, die velen ervaren na het injecteren van het COVID-vaccin.

Pijnlijke arm na vaccin tegen COVID-19 kan wijzen op ernstige complicaties: dokter
De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (rechts) dient op 17 januari 2022 een injectie met het Pfizer-vaccin toe aan de mens in een vaccinatiecentrum in de sport- en congreshal in Schwerin, Duitsland. (Jens Buettner/Pool via AP)

Volgens cardioloog Peter A. McCullough lopen personen die een pijnlijke arm ervaren na het nemen van een COVID-19-injectie het risico op hartproblemen.“Ik vraag patiënten altijd of ze binnen een paar dagen na de injectie een pijnlijke arm of een ernstigere reactie hebben gehad. Het kan een voorbode zijn van toekomstige ernstige cardiovasculaire bijwerkingen, waaronder myocarditis en plotselinge hartdood”, zei Dr. McCullough in een Substack- bericht van 27 oktober . 

Myocarditis is een ontsteking van een hartspier, het myocardium genaamd, die het vermogen van het hart om bloed rond te pompen kan verminderen. Dr. McCullough citeerde een studie van 19 september gepubliceerd in het tijdschrift Radiology, waarin staat dat 458 van de 700 deelnemers, oftewel 65,4 procent, pijn in de arm rapporteerden na vaccinatie tegen COVID-19.

“De visuele score van het myocard was hoger bij patiënten die een pijnlijke arm meldden, vergeleken met degenen die dat niet deden”, aldus de studie. De deelnemers aan het onderzoek waren ‘competitieve en recreatieve atleten’ uit Italië.De cardioloog wees op een studie van 20 juli gepubliceerd door Taylor & Francis, waarin deze specifieke pijn werd aangetroffen bij de meerderheid van de deelnemers die de COVID-19-vaccinatie namen.

Van de 460 deelnemers aan het onderzoek meldde 81,3 procent armpijn op de injectieplaats na ontvangst van de eerste dosis van een COVID-19-injectie. Na de tweede dosis meldde 24,9 procent armpijn. “Het mannelijke geslacht had meer kans op pijn in de armen na de eerste en tweede vaccinaties”, aldus het rapport.

“In onze onderzoekspopulatie was pijn in de armen omgekeerd geassocieerd met SARS-CoV-2-infectie vóór vaccinatie.” Sporters die eerder besmet waren met COVID-19 bleken “minder kans te hebben op armpijn na de eerste dosis vaccinatie.”

In een door Dr. McCullough aangehaald onderzoek uit november 2022 werd gekeken naar autopsiegegevens van 25 personen die “onverwachts waren overleden” binnen 20 dagen na de COVID-19-vaccinatie.

Vijf personen in het onderzoek kregen mRNA-COVID-19-vaccins en stierven binnen een week na het nemen van de injecties. Vier mensen stierven na de eerste injectie, terwijl de vijfde stierf na de tweede dosis.

Bij 80 procent van de ontvangers van het mRNA-vaccin identificeerde het onderzoek “acute (epi-)myocarditis zonder detectie van een andere significante ziekte of gezondheidsconstellatie die mogelijk een onverwachte dood had veroorzaakt.”

De onderzoekers ontdekten gelijktijdige door vaccins geïnduceerde ontstekingen in de hartspier en de deltaspieren die de schouder bekronen. In het hart werd de ontsteking gevonden in het epicardium, de buitenste beschermende laag van het orgaan die zich boven het myocardium bevindt.“Myocarditis kan een potentieel dodelijke complicatie zijn na op mRNA gebaseerde anti-SARS-CoV-2-vaccinatie”, concludeerde de studie.

Hartproblemen

Dr. McCullough benadrukte ook een rapport uit december 2022 , gepubliceerd in de National Library of Medicine, waarin de aandacht werd gevestigd op het probleem van het toenemende aantal hartstilstanden onder atleten.

Gedurende een periode van twee jaar “van januari 2021 tot het moment van schrijven kregen 1.598 atleten een hartstilstand, waarvan 1.101 met dodelijke afloop”, aldus het rapport, onder verwijzing naar een onderzoek.

Een gezondheidswerker vult een injectiespuit met een Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin in een bestandsafbeelding.  (Emmi Korhonen/AFP via Getty Images)
Een gezondheidswerker vult een injectiespuit met een Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin in een bestandsafbeelding. (Emmi Korhonen/AFP via Getty Images)

Dit is een hoger sterftecijfer vergeleken met een periode van 38 jaar tussen 1966 en 2004, toen “1.101 atleten onder de 35 jaar stierven (~29/jaar) als gevolg van verschillende hartgerelateerde aandoeningen.”

Onder verwijzing naar een ander onderzoek onder 301 tieners tussen de 13 en 18 jaar die twee doses van het Pfizer-vaccin kregen, zei het rapport dat “29,24 procent van de deelnemers cardiovasculaire complicaties ondervond, zoals tachycardie en hartkloppingen, en 2,33 procent leed aan myopericarditis.”

“Het is opmerkelijk dat er in een groot bevolkingsonderzoek geen statistisch significante toename in de incidentie van myocarditis of pericarditis werd waargenomen bij niet-gevaccineerde personen na een SARS-CoV-2-infectie.”

Op basis van deze onderzoeken stelde Dr. McCullough vast dat een pijnlijke arm een ​​‘voorbode kan zijn van toekomstige ernstige cardiovasculaire bijwerkingen’.

De cardioloog zei dat hij “verbaasd was over hoeveel mensen een of meer van de COVID-19-vaccins hebben ingenomen en volledig vrij zijn van bijwerkingen.” Hij suggereerde dat veel van de flesjes met het vaccin mogelijk “weinig of geen levensvatbaar mRNA” bevatten.Het ontbreken van levensvatbaar mRNA zou betekenen dat het spike-eiwit “niet zou worden geproduceerd in de injectiezijde (deltoïde spier) of andere weefsels, en dat zou een gebrek aan bijwerkingen in de arm en elders in het lichaam verklaren”, schreef hij.

mRNA-toxiciteit

Uit een onderzoek uit Duitsland, dat deze maand in het tijdschrift British Journal of Pharmacology werd gepubliceerd, bleek dat de mRNA-COVID-19-vaccins van zowel Pfizer als Moderna binnen 48 uur na injectie piekeiwitten vormden in de menselijke hartcellen. Zowel Pfizer als Moderna veroorzaakten verschillende celafwijkingen.

In reactie op de studie suggereerde Dr. McCullough dat de verschillende reacties van de cellen op de twee mRNA-vaccins zouden kunnen wijzen op een mRNA-toxiciteitsreactie in deze cellen.

Ondanks onderzoeken die wijzen op het risico op medische complicaties, blijven sommige deskundigen mensen adviseren om een ​​COVID-19-prik te krijgen. Volgens John Hopkins Medicine zijn zowel Pfizer als Moderna “zeer effectief in het voorkomen van ernstige ziekten, ziekenhuisopnames en overlijden als gevolg van COVID-19.”

Het raadde mensen aan een COVID-19-injectie te krijgen, omdat “wij geloven dat de voordelen ervan groter zijn dan de risico’s.”

Dr. McCullough adviseert mensen echter om dit te vermijden. Hij schreef in een Substack-post van 29 oktober: “Ik raad geen vaccins tegen COVID-19 XBB.1.5-boosters, griep of respiratoir syncytieel virus aan voor gezonde volwassenen of kinderen. Geen van deze vaccins is overtuigend en de aandoeningen zijn gemakkelijk te behandelen.”

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.