Philippe Gits: De dieperliggende, spirituele verbinding van Corona

🕒 Leestijd: 2 minuten

Philippe Gits – Symposium Alliantie Voor Vrijheid 27 maart 2021

De dieperliggende, spirituele verbinding van Corona.
Welke relatie heeft corona met het verleden en hoe kan iedere mens meehelpen om deze crisis te overwinnen

Als we even in de geschiedenis grasduinen dan vind je nog enkele gebeurtenissen waarbij door grote dwalingen afschuwelijk veel slachtoffers gevallen zijn. Hierbij denk ik aan de inquisitie en de heksenvervolgingen. Ook nu leven we in een tijd waarin de mensheid in een grote dwaling terecht gekomen is met onnodig veel slachtoffers. Voor veel mensen komt deze crisis uit de lucht vallen, maar de dwaling waarin we terecht gekomen zijn heeft een lange voorgeschiedenis en bezit ook een diepere oorzaak. Welke is deze diepere geestelijke oorzaak en hoe staat dit in verbinding met de mens zelf.

Hoe erg deze crisis nu ook is, toch is er een uitweg want de mens zelf kan door zijn bewustzijn aan te spreken ook zelf mogelijkheden ontwikkelen om uit deze crisis te komen.

*** Over Philippe Gits ***

Philippe Gits (°1966) heeft in 1992 een yogaopleiding genoten in Duitsland en geeft ondertussen al meer dan 25 jaar yogalessen, seminars en voordrachten. 

Het onderzoeksdomein van Philippe Gits zijn de yogaoefeningen en de ontwikkelingsmogelijkheden die de oefeningen in zich dragen om tot een rijpere persoonlijkheid te komen. Vooral de eigen actieve en bewuste uiteenzetting met de bewegingen staat hierbij centraal. Dit bewust bestuderen van de diverse bewegingen ontspant  het zenuwstelsel en zorgt voor een stabiliteit in het gevoelsleven.

Wat heel zinvol en hoopgevend is in deze tijd is de sociale waarde van de yoga. Middenin de huidige tragische periode van maatschappelijk verval is het heel  interessant om te onderzoeken hoe elke afzonderlijke een specifiek aspect van sociale verbinding in zich draagt.

Hoe intenser je de diepere, fijnere betekenis van de oefeningen leert tot uitdrukking te brengen,  hoe doelgerichter je een bijdrage kan geven aan een betere maatschappij.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Philippe Gits: De dieperliggende, spirituele verbinding van Corona

  • 15 juli 2021 om 23:45
    Permalink

    Beste mensen, ik heb het symposium met veel aandacht op een later tijdstip gevolgd en ben gesterkt in mijn aanvoelen, overtuiging en ‘oude angst’, maar tegelijk ook in mijn geloof naar een nieuwe toekomst. Dank voor deze rijke verzameling aan getuigenissen. Ik wil graag verder op de hoogte blijven.
    Vriendelijke groeten, Ann

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.