Pfizer geeft zelf aan dat de proeven uitgevoerd om het risico op myocarditis bij kinderen van 5-12 jaar uit te sluiten, te kort waren.

De klinische proeven die zijn uitgevoerd door Pfizer waren te kort om de risico’s op myocarditis op lange termijn vast te stellen bij kinderen die het vaccin Covid-19 toegediend kregen, gaf het bedrijf toe in documenten die bij de FDA zijn ingediend.

De informatie verschijnt op pagina 11 van een briefing van een FDA-adviescommissie van eind vorige maand, waar Pfizer zelfs toegeeft dat de steekproefomvang van vrijwilligers uit klinische onderzoeken ook te klein was om het risico op myocarditis bij kinderen van 5 tot 12 jaar te detecteren.

Image

Vertaling tekst in rode kader:

Het aantal deelnemers aan het huidige klinische ontwikkelingsprogramma is te klein om vast te stellen of eventuele risico’s op myocarditis in verband kunnen worden gebracht met vaccinatie. De lange- termijn veiligheid van het COVID-19-vaccin bij deelnemers van 5 tot 12 jaar zullen bestudeerd worden in 5 veiligheidsstudies (na goedkeuring), waaronder een follow-upstudie van 5 jaar om de lange termijn gevolgen van myocarditis/pericarditis na vaccinatie te evalueren.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.