Drie prikken van Pfizer/BioNTech voor bescherming tegen Omikron variant

Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat drie prikken van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech bescherming bieden tegen de omikronvariant.

Drie prikken bieden meer bescherming?

Volgens laboratoriumtests bij BioNTech en Pfizer bleken twee doses voor lagere neutraliserende antilichamen te zorgen, maar een derde prik van hun vaccin deed de neutraliserende antilichamen met een factor 25 toenemen.

“Ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen volledig gevaccineerd zijn met de eerste twee doses en een booster, dat blijft de beste manier om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen”, aldus Pfizer-baas Albert Bourla. Het gaat om voorlopige gegevens, er wordt nog verder onderzoek gevoerd.

Eerder kregen we ook bericht van de regering dat de herhaling nu op 3 maand komt in plaats van 6 maand.

https://rumble.com/vqfilc-three-doses-of-our-vaccine-neutralize-the-omicron-variant-biontech.html

Volgens viroloog Steven Van Gucht zijn deze resultaten niet heel verwonderlijk, echter het blijven laboresultaten :

“De echte bewijzen vinden we terug in het veld. Hoeveel besmettingen er zijn bij volledig gevaccineerden en wat het verschil met niet-gevaccineerden is, valt in het labo moeilijk vast te stellen.”

Pfizer en BioNTech voegen er nog aan toe dat ze, indien nodig, ook een aangepast vaccin tegen de omikronvariant van het coronavirus kunnen leveren vanaf maart 2022.

“Het is goed dat er een aangepaste versie van het vaccin komt, gebaseerd op de omikronvariant”, vindt Neyts. “Het oorspronkelijke vaccin werd al begin 2020 ontwikkeld op basis van de Wuhan-stam, lang voordat er sprake was van delta of van omikron. Het is nu wel tijd om het aan te passen.”

Een kleinere en voorlopige Zuid-Afrikaanse studie concludeerde gisteren ook al dat twee doses van het vaccin van Pfizer minder goed bescherming bieden tegen de omikronvariant en suggereerde zo dat er toch een derde boosterprik nodig zou zijn. Een laboratoriumanalyse in het Duitse universitaire ziekenhuis van Frankfurt stelde dan weer een verminderde antilichaamrespons tegen omikron vast, zelfs na drie injecties. 

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Drie prikken van Pfizer/BioNTech voor bescherming tegen Omikron variant

 • 26 december 2021 om 21:07
  Permalink

  Kijk, de booster ging langer dan vijf of zes maand werken omdat er ruim 3x meer mRNA in zit in vergelijking met de eerste twee vaccin.
  Nu gaat hij werken tegen omikron omdat er meer antilichamen zullen zijn.
  Maar hoe lang heb je dit effect, twee weken?
  En straks is er de experimentele aangepaste mRNA tegen omikron en neem je gewoon prik 4, gewoon omdat de huidige booster dan geen nut meer heeft.
  Wie heeft er zin in een speldenkussentje te veranderen vraag ik me af.
  Dat ze eens onderzoek doen naar medicatie, de vaccinatie is opnieuw gebuisd, ze werkt niet.
  Is het echt onoverkomelijk om dit gewoon even te zeggen?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.