Pathologen verbijsterd over explosieve toename sterfte door onbekende oorzaak

🕒 Leestijd: 2 minuten

Het gaat om een ongekende stijging ten opzichte van 2019

Bron; ROBIN DE BOER

In Canada zijn vorig jaar 16.043 mensen gestorven door onbekende oorzaak. Daarmee is het doodsoorzaak nummer 4. Het gaat om een ongekende stijging ten opzichte van 2019.

Kanker en hartziekten staan nog steeds op respectievelijk de eerste en tweede plek. Op plek 3 staat verrassend genoeg COVID-19. Volgens Statistics Canada zijn er vorig jaar maar liefst 19.716 Canadezen gestorven aan corona, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Maar de ‘veilige en effectieve’ prik was toch de enige uitweg uit deze crisis?

Toen de coronasterfte veel lager lag, moesten mensen thuisblijven en een mondkapje dragen. Laat dat even bezinken.

Meer dan 57 keer zoveel

Als we kijken naar de provincie Alberta, dan zien we dat er in 2018 in totaal 150 overlijdens waren met een onbekende doodsoorzaak. In 2021 waren dat er 6724, bijna 45 keer zoveel. Konden of wilden de pathologen in Alberta de doodsoorzaak niet invullen?

Dezelfde trend doet zich voor bij relatief jonge mensen: in 2018 waren er in Alberta 94 sterfgevallen met onbekende doodsoorzaak onder 0- tot 64-jarigen, in 2021 waren dat er 5374, meer dan 57 keer zoveel. De meeste coronadoden zijn te betreuren onder 70-plussers, dus waar sterven al die mensen dan aan? Onbekende oorzaak.

Stilte is oorverdovend

De stilte omtrent dit onderwerp is oorverdovend. Waarom reppen pathologen en gezondheidsinstanties met geen woord over deze explosieve toename van de sterfte door onbekende oorzaak sinds 2020?

In Nederland is hetzelfde beeld zichtbaar. Specialist postmortale zorg Edwin Spieard laat weten dat hij onlangs heeft gereageerd op een artikel van het RIVM en aangegeven heeft dat hij binnen zijn bedrijf weer een toename ziet van het aantal plotselinge overlijdens en ook weer een toename van overledenen die binnen twee dagen niet meer toonbaar zijn na het overlijden. “Maar ik kan nergens het artikel en mijn reactie terugvinden.”

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.