Overheid moet alle coronamaatregelen binnen 30 dagen opheffen, oordeelt rechtbank

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische overheid veroordeeld om binnen de dertig dagen een eind te maken aan de coronamaatregelen, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag vertraging. Dat heeft meester Audrey Lackner bevestigd aan Belga, na berichtgeving van Le Soir. Lackner treedt in deze zaak op voor de Liga voor Mensenrechten en de Franstalige Mensenrechtenliga.

Politieagenten kijken naar zonnende mensen op het Sint-Pietersplein in Gent. Het gemeentebestuur heeft daar cirkels laten tekenen om het publiek aan te moedigen een veilige afstand te houden.
Foto Knack

“Deze regering heeft in het doorvoeren van haar coronamaatregelen met vuur gespeeld en ze werd gewaarschuwd, zowat week-na-week in het parlement, die instelling die volgens deze regering niet echt een grote rol moet spelen. Door een periode van 30 dagen te voorzien is het de rechter die de regering behoedt voor totale chaos, maar de politieke schade is gigantisch’, besluit De Roover.”

Hier de link naar het volledige artikel in Knack d.d. 31 maart 2021: https://www.knack.be/nieuws/belgie/overheid-moet-alle-coronamaatregelen-binnen-30-dagen-opheffen-oordeelt-rechtbank/article-news-1718213.html?cookie_check=1617204952

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.