Oregon immuniseert zijn eerste gezondheidswerkers tegen COVID-19

Door 

Het is de eerste keer dat staatsfunctionarissen melding maken van een geval van een Oregoniaan met een ernstige allergische reactie op een coronavirusvaccin sinds het begin van de vaccinaties midden december.

Het geval is ook opmerkelijk omdat tot voor kort bekend was dat alleen Pfizer-BioNTech-vaccins soms ernstige allergische reacties veroorzaakten. De eerste bekende ernstige reactie op het Moderna-vaccin vond plaats op 24 december, volgens The New York Times.

Federale gezondheidsfunctionarissen zeggen dat er een “kleine” kans is dat het Moderna-vaccin een ernstige allergische reactie veroorzaakt, meestal binnen een uur nadat iemand de injectie heeft gekregen. Normale reacties op het vaccin zijn pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Een federale analyse van het Moderna-vaccin wees uit dat degenen die een injectie hadden gekregen, niet meer kans leken te hebben op een ernstige reactie dan degenen die dat niet hadden gedaan. Maar aangezien het vaccin werd getest en goedgekeurd op een aanzienlijk snellere tijdlijn dan normaal, gaven ambtenaren aan dat toekomstige gegevens nog iets anders zouden kunnen aantonen.

“Surveillance zal van cruciaal belang zijn om zeldzame ernstige ongewenste voorvallen op te sporen die niet in de klinische proef werden vastgesteld”, zei de Adviescommissie voor immunisatiepraktijken eerder deze maand.

De gezondheidsautoriteit heeft mensen die ernstige allergische reacties op andere vaccins hebben gehad, aangespoord om met hun arts te praten over de vraag of het voor hen veilig is om een ​​injectie met een COVID-19-vaccin te krijgen.
Ongeveer 38.700 bewoners van Oregon hebben hun eerste dosis van het Moderna- of het Pfizer-BioNTech-vaccin ontvangen, 68 van hen in Wallowa County. Moderna-vaccins zijn goed voor 12.054 van de toegediende doses, aldus de gezondheidsautoriteit.
Met 529 doses die per 100.000 mensen worden toegediend, heeft Oregon een van de laagste vaccinatiegraad voor COVID-19 in het land, volgens gegevens die zijn verzameld door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.
Vertaald door Google Translate
(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.