Opnieuw opmerkelijke oversterftecijfers

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De laatste jaren werden we iedere dag gebombardeerd met cijfers over het aantal coronadoden. Niets anders leek er nog toe te doen. Nieuwssites en tv-zenders hielden het aantal sterfgevallen nauwkeurig bij om ze ons dagelijks onder de neus te wrijven. Nu er veel meer mensen dan normaal sterven horen wij daar vrijwel niets over.

Oversterfte

Waarom wordt er op tv niet onafgebroken gediscussieerd over de actuele en opmerkelijke oversterfte in heel veel landen?

Ook kampen veel landen met dalende geboortecijfers, ontdekte de Zweedse journalist Peter Imanuelsen. In Duitsland zijn in het eerste kwartaal 12 % minder baby’s geboren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021 en in Nederland 11 procent minder baby’s.

De oversterfte is niet het gevolg van corona! In Engeland en Wales werden in de tweede week van augustus 2022 maar liefst 10.355 sterfgevallen geregistreerd; dat zijn er 1000 meer dan normaal! Het sterftecijfer ligt daar 10,1 % hoger dan het vijfjaargemiddelde, aldus Imanuelsen.

In Nederland breekt de oversterfte alle records. In Europa overleden deze zomer in één week ruim 10.000 mensen meer dan normaal.

“Dit is verschrikkelijk,” schrijft de journalist op Substack. Hij voegt toe dat in Noorwegen in het eerste kwartaal van 2022 maar liefst 18 % meer mensen zijn gestorven in vergelijking met 2021.

In de leeftijdscategorie 0-14 jaar is de oversterfte in Europa dit jaar een schrikbarende 1101 % hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, ontdekte hij.

Tegelijkertijd is dus het aantal geboorten in Europa nog nooit zo laag geweest.

“We gingen in lockdown om overlijdens te voorkomen en nu er heel veel mensen sterven, stelt vrijwel niemand vragen en wordt er nauwelijks over gesproken.”

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.