Opinie: Burgers op afstandsbediening

🕒 Leestijd: 2 minuten

En zo is het dus.
Burgers op afstandsbediening.
Ora Chardon

Wouter Beke (CD&V): Het uitschakelen van het groen vinkje op het CST kan binnenkort automatisch als je onbewust te dicht bent geweest bij iemand die positief test.

Vandenbroucke (Vooruit): ‘Geen boosterprik? Dan straks ook geen covid safe ticket Meer.’

Vinkje aan, vinkje af.
Vinkje aan, vinkje af…
Voor jou, voor je ouders, voor je grootouders en binnenkort voor je kinderen vanaf zes jaar.
Met een beetje geluk ‘drukken ze op off’ om de zes maanden (zoals in Israël). Met wat minder geluk ontdek je het toevallig wanneer je ergens (‘moedig’) inscant (zoals in China).
Vinkje aan, vinkje af…
Is dit wat je wil zijn? Een burger op afstandsbediening?

Is dit wat je voor je kinderen wenst? Volgens een aantal kritische (en bezorgde) wetenschappers zal dit nog 5 à 8 jaar duren. Kijk naar links, kijk naar rechts. Als je kind nu 10 jaar oud is, dan zal hij 18 jaar oud zijn. Als hij 6 jaar oud is, dan zal hij 14 jaar oud zijn.

Waarom? Omdat je ‘niet wou discussiëren’.

Een pandemie zo erg dat men bereid is om 50 persconferenties te geven, 30.000.000.000 euro uit te geven aan lockdowns, aan de testmaatschappij en aan de QR- codes. Men applaudisseert, maar men schaalt op twee jaar tijd de zorg niet op.
De zorg stikt, stikt al twintig jaar en is onderbemand.

Vandenbroucke begin november 2021: weer +150 IC- bedden gesloten, want er is geen personeel.
Berichtgeving november 2021: ‘voorbereidende nota overlegcomité ligt op straat: nachtleven dicht, sluitingsuur horeca en alleen winkelen’.

Men doet dit om diezelfde zorg te beschermen, maar tegelijkertijd is men bereid om nog meer mensen te ontslagen uit de zorg…

Solidariteit?

De overheid heeft een uitdagende opdracht: ongevaccineerden moeten overtuigd worden dat het vaccin werkt. Gevaccineerden moeten overtuigd worden dat het vaccin niet werkt zodat ze de ‘booster’ gaan halen.

Weet je nog op je uitnodigingsbrief van die 70%? En van ‘het feit’ dat je niet meer ziek kon worden?

Toen kwam het CST. Tijdelijk maar.
Toen kwam het CST-plus. Tijdelijk maar.

En vinkje af.

Het gaat hier niet om het ontkennen van een virus. Noch om het ontkennen van de (positieve) effecten van vaccinatie bij heel wat mensen, op voorwaarde dat dit besproken wordt met de enige persoon met wie dit besproken moet worden; de huisarts. Je huisarts bekijkt samen met jou de pro’s en de contra’s op basis van je profiel. Zo is het altijd gegaan.
Vanaf het moment dat de persoonlijke relatie tussen huisarts en patiënt naar de publieke ruimte gaat en dat je gezondheid gekaapt wordt door een ‘regering’ als zijnde iets dat vrijheden voorwaardelijk kan maken, dan zitten we niet meer op het terrein van de zorg of van de patiënt, maar op het terrein van de massahysterie die het totaliseringsproces in het denken met zich meebrengt.

De angst maakt ons blind. Het woord ‘solidariteit’ biedt roes.
En met dat ene woordje eigenden zij zich iets toe dat universeel zou moeten zijn…

We kunnen op het vlak van de huidige ‘crisis’ bezwaarlijk spreken van solidariteit, eerder valt polarisatie ons ten deel en dat lijkt me een goed recept om collectief maatschappelijk te kapseizen.

Met ons ‘vinkje aan, vinkje af’, leveren we- op het altaar van de angst, in een sfeer van roes- beetje bij beetje onze privacy op.
Historicus Yuval Noah Harari schetste reeds in zijn boeken een toekomst scenario- zeg maar een horrorscenario- met ‘minder’ geweld en meer ‘veiligheid’ in een duivelse ruil voor onze vrijheid.

Ik heb heimwee naar de tijd waar men griep behandelde met vitamine C en kippensoep in plaats van met communisme.

En jij, ga die fucking discussie in godsnaam aan en zeg voor één keer in je leven, ‘stop’.

Bron: Facebook Ora Chardon

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.