OPEN BRIEF aan Frank Vandenbroucke

Deze brief konden we niet laten liggen… Een mooie opsomming geschreven met helder verstand!

Kan een illustratie zijn

Beste Frank Vandenbroucke, beste Alexander De Croo en Beste mensen die hier mee lezen,

We zetten nog even ‘netjes’ de dingen op een rijtje en blijven ervan uitgaan dat achter dit ‘vreemd’ gezondheidsbeleid zelfs nobele – menslievende intenties kunnen schuilen, hoe diep deze ook verborgen mogen zitten:

1. gezondheid is een integratieve zaak, geen viro-therapeutische. Het lichaam is een oeroud, vernuft, intelligent en zelfregulerend systeem, met de afweer als rationeel miskend doch fenomenaal biopsychosociaal overlevingsmechanisme

2. risicogroepen (co-morbiditeit, leeftijd) hebben in de praktijk meer last dan baat bij de prik. Maar dat wordt onbegrijpelijk genoeg compleet genegeerd. Mensen met allergieën, auto-immuunaandoeningen, fybromialgie, obesitas, diabetes, maar ook kanker- en hartpatiënten, enz verdienen een globalere aanpak ipv een reductionistische

3. actieve censuur en miskenning van complementaire visies en methoden zorgt voor een voedingsbodem van gegronde twijfel, achterdocht en logisch verzet. Betutteling en kleinering valt niet onder een humaan – wijze politiek, wetenschap en leiderschap in crisistijden

4. een emotionele intelligente aanpak vereist erkenning van de impact van stress, emoties op de biopsychosociale balans van het dynamisch – interactioneel organisme dat we als homo sapiens zijn, en dit in onlosmakelijke connectie met alle ecosystemen op deze wonderschone blauwe planeet, als onderdeel van zo veel andere kosmische stelsels

5. er bestaan zo veel studies die het gezondheidsbelang en de immuunversterking koppelen aan doorsnee menselijke activiteiten zoals ‘ravotten’, ‘zingen’, ‘dansen’, ‘zweten’, ‘lachen’, ‘huilen’, ‘waardering voelen en uiten’, ‘liefdevol zijn’, ‘knuffelen’, ‘creatieve zelfexpressie’, ‘positief denken’, ‘mediteren’, ‘vasten’, ‘samenhorigheid’.

Waarom wordt i.p.v maniakaal op controle niet massaal op gezondheidspromotie en -bevordering ingezet?

Staat geld, politiek en macht dan werkelijk boven de integrale gezondheid? We blijven deze antithese herhalen, zo hoort het ook in elk wetenschappelijk debat. Vooral ook opdat iedereen zich zou gehoord en erkend voelen. Dit is inderdaad historisch een ‘window of opportunity’, doch het is er niet één van materialistische aard. Het is er daarentegen wel één om terug naar de basis durven te gaan: deze van de menselijkheid.

Gezondheid kan nooit geïnjecteerd noch geregistreerd worden, het is een zaak van permanent juist eten, drinken, denken, bewegen, voelen, relateren en leven.

Geschiedenis wordt dóór ons allen geschreven, niet vóór ons allen.

Laten we de rijke geschiedenis van ons lijf terug meer eren, ernaar luisteren, terug naar meer basis, meer voeling, en minder vulling.

Dank.

Steve

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “OPEN BRIEF aan Frank Vandenbroucke

  • 12 oktober 2021 om 14:26
    Permalink

    Blijven doorgaan en zelfbeschikking over je eigen lichaam. Vrijheid van mening. Vrijheid van beweging zonder dictatoriale beperkingen. Vrijheid van denken zonder chip. Respect voor elk levend wezen. Daar wil ik mee aan werken. Save the pla et. Save the human race.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.