Oostenrijkse ouders kunnen voogdij verliezen over kinderen als ze die niet op Coronavirus laten testen

De Oostenrijkse scholen zijn afgelopen maandag weer hervat, maar de leerlingen zullen drie keer per week een Coronavirus-test moeten ondergaan om de lessen te mogen bijwonen. Als leerlingen de test niet willen afleggen, dreigt de regering de ouders met intrekking van de voogdij over hun kinderen.

De Weense wethouder van Onderwijs Christoph Wiederkehr (NEOS) heeft verleden week woensdag op een gezamenlijke persconferentie met minister van Onderwijs Heinz Faßmann (ÖVP) aangekondigd dat als “leerlingen zich op aandringen van hun ouders niet laten testen”, de dienst jeugdzorg zal ingrijpen, zo meldt kleinezeitung.at. Concreet betekent dit dat ouders hun kinderen dan zouden kunnen worden ontnomen. Een ondenkbare dreiging, maar ook niet langer onbekend terrein. In Tirol bijvoorbeeld zijn dergelijke stappen reeds overwogen ingeval ouders hun kinderen meenemen naar anti-regeringsdemonstraties.

Jacht op kinderen met ongegronde beschuldigingen

Faßmann verklaarde dat ongeveer één procent van de Oostenrijkse schoolkinderen momenteel niet wordt getest, en gezondheidsraadslid Peter Hacker (SPÖ) zei dat er in Wenen “schoolclusters” zouden ontstaan waar bijzonder veel testweigeraars zijn. Dit is een volkomen ongegronde bewering, want de mythe dat kinderen infectieziekten veroorzaken kan door niets worden bewezen. Dat zijn ze niet, het zijn geen “superverspreiders”! In een geval in Wenen, na een schorsing van de school, bleken 62 (!) tests vals-positief te zijn, aldus wochenblick.at.

Komt er een verplichte vaccinatie voor schoolkinderen?

Uit deze verklaring blijkt ook dat de jacht op critici van de Coronamaatregelen niet ophoudt bij kinderen. Dat de volgende stap de vaccinatie van 12- tot 16-jarigen zal zijn, liet Hacker toen ook meteen doorschemeren, zoals uit een verslag van orf.at valt op te maken. De zinloze tests, die een voorwaarde zijn om naar school te mogen, zouden worden voortgezet totdat een vaccin voor deze leeftijdsgroep is goedgekeurd, zo kondigde hij aan. Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat verplichte vaccinaties voor jonge kinderen zullen worden ingevoerd. Het grote vaccinatie-experiment met de genetisch gemanipuleerde vaccins, die alleen een noodtoelating hebben, zal dus ook tot kinderen worden uitgebreid.

Uitsluiting uit het sociale leven

Maandag, woensdag en vrijdag zullen worden getest, aldus Faßmann. De 48 uur geldige testresultaten van de tests zullen vervolgens worden gedocumenteerd in een zogenaamd “ninja-paspoort” door er stickers in te plakken. “We wilden geen papieren spoor, maar besloten tot iets ludieks”, is Faßmanns spottende commentaar op de testpas.

Vrijetijdsactiviteiten zoals zwemmen of spelen op sportvelden moeten erdoor mogelijk worden gemaakt. Ook het bezoek aan restaurants of aan de kapper zal ervan afhangen, aldus Faßmann. Kinderen die de test niet afleggen, zullen dus in de toekomst ook worden belet aan sportactiviteiten deel te nemen en aan het sociale leven deel te nemen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Oostenrijkse ouders kunnen voogdij verliezen over kinderen als ze die niet op Coronavirus laten testen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.