Oostenrijk SCHORST vaccineren met een partij Astra-Zeneca-vaccin nadat een persoon stierf en een ander ziek werd na het nemen van de schoten

  • Terwijl België nu de vaccins goedkeurt voor een steeds grotere groep, zelfs ook zwangere vrouwen
  • Partij AstraZeneca-vaccins opgeschort na overlijden van 49-jarige vrouw 
  •  Een andere 35-jarige vrouw ontwikkelde een longembolie en is aan het herstellen
  •  Uit voorzorg opgeschorte batch en agentschappen onderzoeken de incidenten

Oostenrijk heeft vaccinaties met een partij AstraZeneca’s coronavirus-prikken uit voorzorg opgeschort na de dood van een persoon en de ziekte van een ander na de schoten.

GEPUBLICEERD: 11:24 GMT, 7 maart 2021 ​ BIJGEWERKT: 13:40 uur GMT, 7 maart 2021

warning
OPGELET ! DIT IS EEN AUTOMATISCHE VERTALING !

Een 49-jarige vrouw stierf als gevolg van ernstige stollingsstoornissen, terwijl een andere 35-jarige vrouw een longembolie kreeg, een acute longziekte veroorzaakt door een losgeraakt bloedstolsel, en aan het herstellen is. Health Care (BASG) zei. 

Het bureau bevestigde dat het twee meldingen had ontvangen ‘in een tijdelijk verband’ met een vaccin uit dezelfde batch in de districtskliniek van Zwettl, Neder-Oostenrijk.Een partij AstraZeneca is geschorst nadat de Oostenrijkse autoriteiten op de hoogte waren gebracht van de dood van een 49-jarige vrouw en een andere vrouw die een longembolie kreeg.  Foto: Voorraad

Een partij AstraZeneca is geschorst nadat de Oostenrijkse autoriteiten op de hoogte waren gebracht van de dood van een 49-jarige vrouw en een andere vrouw die een longembolie kreeg. Foto: Voorraad

‘Momenteel is er geen bewijs voor een oorzakelijk verband met de vaccinatie’, zei BASG. 

Zowel de Zwitserse krant Niederoesterreichische Nachrichten als de omroeporganisatie ORF en het persbureau APA meldden dat de vrouwen allebei verpleegsters waren die in de Zwettl-kliniek werkten.

BASG zei dat bloedstolling niet tot de bekende bijwerkingen van het vaccin behoorde en bevestigde dat het zijn onderzoek krachtig voortzette om elke mogelijke link volledig uit te sluiten.

‘Uit voorzorg worden de resterende voorraden van de betrokken partij vaccin niet meer afgegeven of gevaccineerd’, voegde hij eraan toe.

AstraZeneca had geen onmiddellijke opmerking toen er contact werd opgenomen.

Het persbureau APA citeerde AstraZeneca dat het bedrijf in contact stond met de Oostenrijkse autoriteiten en het onderzoek volledig zou steunen.Het bureau bevestigde dat het twee meldingen had ontvangen 'in een tijdelijk verband' met een vaccin uit dezelfde batch in de districtskliniek van Zwettl, Neder-Oostenrijk, maar zei dat de schorsing een voorzorgsmaatregel was.  Afbeelding: bestandsafbeelding

Het bureau bevestigde dat het twee meldingen had ontvangen ‘in een tijdelijk verband’ met een vaccin uit dezelfde batch in de districtskliniek van Zwettl, Neder-Oostenrijk, maar zei dat de schorsing een voorzorgsmaatregel was. Afbeelding: bestandsafbeelding

Het merkte op dat het vaccin was goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau en de Wereldgezondheidsorganisatie op basis van een wereldwijd klinisch programma waaraan 23.000 deelnemers deelnamen.

‘Al deze evaluaties hebben geconcludeerd dat het AstraZeneca COVID-19-vaccin veilig en effectief is’, zei het bedrijf.

De toezichthouders van de Europese Unie keurden het product op 30 januari goed en zeiden dat het effectief en veilig te gebruiken was. 

Bijwerkingen die in onderzoeken werden waargenomen, waren meestal van korte duur en problemen met de bloedstolling werden niet gemeld.

De schorsing komt te midden van de voortdurende strijd van de EU met AstraZeneca na het geknoei met het Covid-vaccin.

In januari verlaagde AstraZeneca zijn leveringen in het eerste kwartaal aan de EU van 90 miljoen naar 40 miljoen doses. 

Het bedrijf vertelde later aan de EU dat het waarschijnlijk ook zijn doelstelling voor het tweede kwartaal met 50 procent zou missen. 

De gevolgen waren voor Brussel aanleiding om een ​​’exporttransparantiemechanisme’ in te stellen, dat vaccinfabrikanten dwingt om toestemming te vragen aan nationale regeringen voordat ze voorraden buiten de EU kunnen verzenden.Proeven met het vaccin toonden aan dat bijwerkingen voor het grootste deel van korte duur waren en dat er geen problemen met de bloedstolling werden gemeld.  Afbeelding: bestandsafbeelding

Proeven met het vaccin toonden aan dat bijwerkingen voor het grootste deel van korte duur waren en dat er geen problemen met de bloedstolling werden gemeld. Afbeelding: bestandsafbeelding

Ondanks dat de eurocraten aanvankelijk volhielden dat het mechanisme niet zou worden gebruikt om de verzending van vaccins te blokkeren, stopte Italië afgelopen donderdag de export van 250.000 Oxford / AstraZeneca-prikken met als bestemming Australië. 

De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran suggereerde vrijdag dat Frankrijk ‘hetzelfde zou kunnen doen’.

Maar de verhuizing leidde tot een diplomatieke crisis, waarbij ambtenaren in Canberra de EU bestempelden als ‘wanhopig’ en haar ervan beschuldigden ‘de regels te verscheuren’.

De woordvoerder van Boris Johnson voegde eraan toe: ‘We verwachten dat de EU haar toezeggingen blijft nakomen.’

In de laatste gang van zaken is de EU nu van plan de VS om miljoenen Covid-vaccins te vragen, terwijl ze probeert het tekort in haar programma te dichten.

Voormalig Tory-leider Sir Iain Duncan Smith zei dat de EU ‘wanhopig rondscharrelde om alles te pakken wat ze maar in handen kunnen krijgen’.

‘Dit vaccinatiedebacle laat zien waar het bij de EU om draait’, zei hij gisteravond. ‘Het is een insulaire, protectionistische organisatie die eigenlijk gelooft dat het de belangrijkste plek op aarde is.De EU is nu klaar om de Amerikaanse president Joe Biden (foto) te benaderen voor miljoenen vaccins om het tekort in het uitrolprogramma te dichten

De EU is nu klaar om de Amerikaanse president Joe Biden (foto) te benaderen voor miljoenen vaccins om het tekort in het uitrolprogramma te dichten

‘Ze kunnen gewoon niet accepteren dat ze het verpest hebben. Allereerst geven ze de Britten de schuld. Vervolgens beschuldigen ze Australië. Nu gaan ze naar Amerika en zeggen in wezen: “Je hebt reservevaccins, geef ze aan ons.” Het is absoluut zielig. ‘

De eisen van de EU voor de prik in Oxford komen ook nadat Frankrijk en Duitsland werden gedwongen tot beschamende omslagen, nadat ze aanvankelijk de doeltreffendheid ervan voor 65-plussers in twijfel hadden getrokken.

De Franse president Emmanuel Macron had woede gewekt toen hij suggereerde dat het vaccin alleen ‘quasi-effectief’ was bij oudere mensen.

De Franse premier Jean Castex gaf vorige week toe dat de prik ‘zeer efficiënt’ was en net zo goed werkte als andere door de EU goedgekeurde vaccins.

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn gaf ook toe dat het vaccin ‘heel goed’ werkt bij 65-plussers.

Het VK heeft 21,7 miljoen eerste doses en meer dan een miljoen tweede doses toegediend, wat overeenkomt met meer dan een derde van de bevolking.

Ter vergelijking: in alle EU-landen heeft slechts 8,4 procent van de burgers een inenting gehad.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9335317/Austria-suspends-AstraZeneca-COVID-19-vaccine-batch-death.html?ito=facebook_share_article-facebook_preferred-top

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.