Onderzoekers waarschuwen dat sommige Covid-19-vaccins het risico op hiv-infectie kunnen verhogen

Sommige van de Covid-19-vaccins die momenteel in ontwikkeling zijn, zouden het risico op het krijgen van hiv kunnen verhogen, waarschuwde een groep onderzoekers in het The Lancet Medical Journal Monday, wat mogelijk kan leiden tot een toename van infecties naarmate vaccins worden uitgerold naar kwetsbare bevolkingsgroepen over de hele wereld. 

Coronavirus COVID-19 medisch testvaccin onderzoek en ontwikkeling
Sommige Covid-19-vaccins zouden het risico op HIV-infectie kunnen verhogen, waarschuwen onderzoekers die hebben gezien … [+] GETTY

BELANGRIJKSTE FEITEN

De onderzoekers waarschuwen voor een “waarschuwend verhaal” over pogingen om een ​​hiv-vaccin te creëren meer dan tien jaar geleden, waarbij een veelbelovende kandidaat-vaccin zelfs het risico verhoogde dat sommige mannen het virus oplopen.

Het vaccin maakte gebruik van een gemodificeerd virus – adenovirus 5 (Ad5) genaamd – als vector om een ​​deel van het genetisch materiaal van HIV naar het lichaam te transporteren. 

Precies hoe het vaccin de risico’s van hiv-overdracht verhoogde, is onbekend, maar een conferentie die door de National Institutes of Health werd bijeengeroepen, raadde verder gebruik van Ad5 als vector in hiv-vaccins af (Dr. Anthony Fauci was hoofdauteur van het artikel waarin dit standpunt werd uiteengezet. )  

Ad5 wordt gebruikt als vector in sommige Covid-19-vaccins – De  wetenschap identificeert vier van dergelijke kandidaten die momenteel klinische proeven ondergaan in verschillende landen over de hele wereld, waaronder de VS, met twee in grootschalige fase 3-proeven die gaande zijn in Rusland en Pakistan. 

De onderzoekers benadrukten de noodzaak om de rol die Ad5 kan spelen bij het verhogen van de risico’s op hiv in kwetsbare populaties te begrijpen voordat vaccins met behulp van de vector worden ontwikkeld en ingezet, en voegden eraan toe dat documenten met geïnformeerde toestemming de “aanzienlijke literatuur” over het risico van hiv-verwerving met Ad5 moeten weerspiegelen vectoren. 

BELANGRIJKSTE ACHTERGROND

Veel vaccins maken gebruik van gemodificeerde virussen om materiaal naar het menselijk lichaam te transporteren. Velen maken hiervoor gebruik van een gemodificeerd adenovirus, een virus dat meestal onschadelijk is, behalve de mogelijkheid om verkoudheid te veroorzaken. Enkele van de belangrijkste kandidaten voor een Covid-19-vaccin, waaronder die van Johnson & Johnson en AstraZeneca, gebruiken adenovirussen als vectoren. Er zijn geen aanwijzingen dat die vectoren het risico op HIV-infectie verhogen.

CRUCIAAL CITAAT

De auteurs zeiden dat ze openbaar werden omdat Ad5-vaccins voor Covid-19 binnenkort kunnen worden getest in populaties met een hoge HIV-prevalentie. Lawrence Corey, een van de auteurs die nu mede-leider is van het Covid-19-preventienetwerk in de VS dat vaccins test namens de NIH, vertelde Science dat als hij in een sub-Sahara Afrikaans land zou zijn, waar een hoge prevalentie is van HIV, “Ik begrijp niet waarom ik een Ad5-vector (vaccin) zou kiezen als er veel andere alternatieve keuzes zijn.”  

Automatische vertaling via Google.

Bron: https://www.forbes.com/sites/roberthart/2020/10/20/researchers-warn-some-covid-19-vaccines-could-increase-risk-of-hiv-infection/?sh=414f22483740

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)