Omgekeerde wereld: alleen de bevolkingsgroep bij wie de werkzaamheid van het AstraZeneca vaccin betwijfeld wordt, wordt nu nog ingeënt (?)

Duitsland schort het AstraZeneca-vaccin voor iedereen onder de 60 voor onbepaalde tijd op

Op advies van de onafhankelijke vaccincommissie van het land, stemden Duitse gezondheidsfunctionarissen unaniem in met de schorsing van AstraZeneca’s COVID-vaccin voor iedereen onder de 60 jaar.

Duitsland heeft het gebruik van het Oxford-AstraZeneca COVID-vaccin voor onbepaalde tijd opgeschort

Duitsland heeft het gebruik van het Oxford-AstraZeneca COVID-vaccin voor onbepaalde tijd opgeschort voor iedereen onder de 60 jaar na advies van STIKO , de onafhankelijke vaccincommissie van het land en externe experts. De commissie onderzocht meldingen van bloedstolsels , waarvan sommige met dodelijke afloop, bij mensen die het vaccin kregen.

Canada doet over gezicht op AstraZeneca-vaccin, onder verwijzing naar zorgen over bloedstolsels

Na eerder het COVID-vaccin van AstraZeneca te hebben verdedigd, hebben Canadese gezondheidsfunctionarissen maandag het gebruik ervan bij 55-plussers opgeschort, in afwachting van de uitkomst van een gedetailleerde risico-batenanalyse.

Volgens US News & World Report hebben Canadese gezondheidsfunctionarissen maandag het gebruik van het Oxford-AstraZeneca COVID-vaccin voor mensen onder de 55 jaar opgeschort na bezorgdheid dat het vaccin mogelijk verband houdt met zeldzame bloedstolsels .

“Er bestaat aanzienlijke onzekerheid over het voordeel van het verstrekken van AstraZeneca COVID-19-vaccins aan volwassenen onder de 55, gezien de mogelijke risico’s”, zegt Dr. Shelley Deeks, vice-voorzitter van de National Advisory Committee on Immunization.

Volgens ABC News zei Deeks dat de commissie haar aanbevelingen heeft bijgewerkt te midden van nieuwe gegevens uit Europa die suggereren dat het risico op bloedstolsels nu potentieel één op 100.000 is – veel hoger dan het risico van één op één miljoen dat eerder werd genoemd.

De meeste patiënten in Europa die na vaccinatie met AstraZeneca een zeldzaam bloedstolsel kregen, waren vrouwen jonger dan 55 jaar, en het sterftecijfer onder degenen die bloedstolsels ontwikkelden, is zo hoog als 40%.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.