Ohio biedt gevaccineerden de kans om 1 miljoen dollar te winnen

De gouverneur van Ohio vraagt aan degenen die nog steeds aarzelen om zich te laten vaccineren tegen het Coronavirus: zou u het doen voor een miljoen dollar?

Mike DeWine kondigde afgelopen woensdag aan dat de staat de komende vijf weken de namen van vijf mensen zal trekken uit het bestand van inwoners die ten minste één vaccinatie hebben gekregen, en hun elk 1 miljoen dollar zal toekennen. De loterij zal worden gefinancierd uit federale fondsen voor hulp tegen het Coronavirus, zei DeWine tijdens een televisietoespraak, bericht thetruthseeker.co.uk.

“Ik weet dat sommigen zullen zeggen: ‘DeWine, je bent gek! Dit miljoenenontwerp-idee van jou is geldverspilling’. Maar echt, de echte verspilling op dit punt in de pandemie – wanneer het vaccin gemakkelijk beschikbaar is voor iedereen die het wil – is een leven verloren aan Covid-19“, zei de Republikeinse gouverneur op Twitter.

Naast de loterijen van 1 miljoen dollar kondigde DeWine aan dat om kinderen tussen 12 en 17 jaar aan te moedigen zich te laten vaccineren, de staat de naam zou trekken van één gevaccineerd kind dat een volledige studiebeurs voor vier jaar aan een staatsuniversiteit zou krijgen – inclusief de kosten voor kamer, pension en leerboeken.

Het is onduidelijk of de loterijregeling in overeenstemming was met de federale regelgeving inzake het gebruik van hulpfondsen. Het ministerie van financiën heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar.

De regeling van Ohio is een van de vele stimuleringsmaatregelen waarvan ambtenaren hopen dat ze de slinkende vraag naar Covid-19 vaccins zullen stimuleren. De gouverneur van West Virginia, Jim Justice, zei dat de staat aan jonge inwoners die een vaccinatie krijgen, spaarobligaties van 100 dollar zal toekennen; de deelstaat Maryland biedt 100 dollar aan staatsambtenaren die het vaccin nemen; en New Jersey biedt inwoners een gratis biertje aan.

De regelingen hebben gemengde reacties uitgelokt. Terwijl sommigen zich lovend hebben uitgelaten over de inspanningen om het aantal vaccinaties op te voeren, hebben andere gezondheidsdeskundigen vraagtekens geplaatst bij de nadruk die wordt gelegd op het bieden van stimulansen aan aarzelende mensen in plaats van op het wegnemen van belemmeringen waarmee gekleurde mensen met een laag inkomen worden geconfronteerd die het vaccin wel willen maar er tot nu toe geen toegang toe hebben gehad.

Ongeveer 30 miljoen Amerikaanse volwassenen vallen in deze laatste categorie, volgens een schatting van de Amerikaanse volkstelling. Sommigen zijn niet in staat om lang genoeg weg te blijven van werk en gezinsverantwoordelijkheden om het vaccin te krijgen en te herstellen van de bijwerkingen. Anderen hebben te maken met taalbarrières of weten niet hoe ze zich online moeten aanmelden, of hebben geen vervoer om van en naar de afspraak te komen. Ook aan huis gebonden senioren en gehandicapten hebben moeilijkheden ondervonden om een vaccin te krijgen.

Om een aantal van deze belemmeringen aan te pakken, heeft de Biden-regering 6 miljard dollar uitgetrokken voor gezondheidscentra die gemeenschappen met een laag inkomen bedienen. Deze week heeft de regering extra fondsen aangekondigd voor lokale en tribale overheden om deze te besteden aan voorlichting en een plan om gratis ritten aan te bieden naar vaccinatiecentra.

Joe Biden heeft veel ruchtbaarheid gegeven aan zijn doel om op 4 juli ten minste één dosis vaccin te hebben toegediend aan 70% van de volwassen bevolking van het land. Maar ondanks een snelle toename van de vraag is het aantal vaccinaties de afgelopen weken gedaald. Sommige staten hebben voorraden geweigerd omdat vaccinatieklinieken en apotheken moeite hebben om de afspraken te vervullen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.