Nobelprijswinnaar geneeskunde waarschuwde al in 2018 voor ernstige bijwerkingen van mRNA-vaccins

🕒 Leestijd: 3 minuten

De medische wetenschapper, die dit jaar de Nobelprijs krijgt voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van mRNA-vaccins, waarschuwde in een artikel in 2018 al voor de enorme risico’s van de mRNA-technologie. Het explosieve feit is dat de bijwerkingen van het vaccin, die toen al werden genoemd, zich later ook voordeden bij de Corona-vaccins.

Karikó en Weissman

Sinds een paar dagen zijn het de sterren van de wereldwijde medische elite: de Hongaarse biochemicus Katalin Karikó en de Amerikaanse immunoloog Drew Weissman. Maandag werd bekendgemaakt dat de twee wetenschappers dit jaar de Nobelprijs voor geneeskunde krijgen voor hun fundamentele werk in de ontwikkeling van mRNA-vaccins. Sindsdien hebben de kranten talrijke levendige portretten gepubliceerd van de twee wetenschappers, wier onderzoek lange tijd niet interessant was totdat de grote doorbraak kwam in 2020 met de Coronapandemie.

Karikó en Weissman hadden elkaar al in 1998 ontmoet aan de universiteit van Philadelphia en hadden hun krachten gebundeld om onderzoek te doen naar mRNA-technologie. In die tijd worstelden ze met het probleem dat het toedienen van mRNA in het lichaam ernstige ontstekingsreacties veroorzaakte. Naar verluidt kregen de onderzoekers uiteindelijk vat op deze hindernis door de componenten van het mRNA te veranderen zodat ze beter werden verdragen.

In de loop der jaren publiceerden Karikó en Weissman talrijke wetenschappelijke artikelen en studies over hun bevindingen in de mRNA-technologie. Als je deze vandaag de dag bekijkt, krijg je een interessant inzicht in de hindernissen die de onderzoekers tegenkwamen bij het ontwikkelen van mRNA-vaccins. Eén artikel in het bijzonder, gepubliceerd in 2018 in het wetenschappelijke tijdschrift Nature, waarin Weissman als co-auteur wordt vermeld, bevat explosieve informatie over zorgen over de veiligheid van mRNA-vaccins.

Ontstekings- en auto-immuunreacties

Onder het kopje “Therapeutische overwegingen en uitdagingen” beschrijven Weissmann en zijn collega’s dat hoewel de mRNA-vaccins over het algemeen goede resultaten hadden behaald in verschillende studies bij mensen, er nog steeds cruciale zorgen waren over de veiligheid van de vaccins. Op dat moment waren de vaccins nog niet gericht op het afweren van coronavirussen; in plaats daarvan richtte men zich op andere soorten virussen, zoals griep- of hondsdolheidsvirussen.

In het artikel staat letterlijk (vertaald uit het Engels): “Potentiële veiligheidsproblemen […] omvatten lokale en systemische ontsteking, biodistributie en persistentie van het tot expressie gebrachte immunogeen [en] stimulatie van autoreactieve antilichamen […]”. De onderzoekers waren dus bezorgd dat het mRNA ontstekingen in het lichaam zou kunnen veroorzaken, plus het was onzeker hoe het endogene eiwit – geproduceerd als gevolg van de mRNA-vaccinatie – (in het geval van het Corona-vaccin, het spike-eiwit) zich in het lichaam zou verspreiden en hoe lang het daar zou blijven. Tot slot waren mensen bezorgd over het uitlokken van auto-immuunreacties.

Van de mRNA-vaccins tegen Covid-19 is bekend dat ze ontstekingen van de hartspier en het hartzakje kunnen uitlokken, vooral bij jonge mannen. Het ontstaansmechanisme van een dergelijke myocarditis of pericarditis is nog niet bekend. Er is nu echter een wetenschappelijke consensus dat ze behoren tot de bijwerkingen van de Corona-vaccins. Dienovereenkomstig worden ze ook vermeld in het laatste veiligheidsrapport van het Paul Ehrlich Instituut over de Corona-vaccins.

Bovendien hebben verschillende serieuze onderzoeken aangetoond dat de spike-eiwitten veel langer in het lichaam van gevaccineerde mensen bleven dan aanvankelijk werd gedacht. Bovendien is er een bijwerking van vaccinatie, het Guillain-Barré syndroom (dat ook wordt genoemd in het veiligheidsrapport van het Paul Ehrlich Instituut), dat artsen toeschrijven aan een pathologisch overmatige immuunreactie van het lichaam. Onderzoeken stapelen zich ook op over verschillende andere auto-immuunziekten van de huid, die vaker zijn waargenomen als gevolg van de Corona-vaccinatie.

Vasthouden van water en bloedstolsels
Weissman’s artikel gaat verder met te zeggen dat de “aanwezigheid van extracellulair RNA” ook een probleem zou kunnen zijn met de vaccins. Volgens de onderzoekers kan dit leiden tot het vasthouden van water in de weefsels en een verhoogde bloedstolling, wat ook kan leiden tot de vorming van bloedstolsels. Verschillende wetenschappers waarschuwden eerder ook al dat de veiligheidsbeoordeling van het Corona-vaccin door regelgevende instanties niet onderzoekt of er vrij (extracellulair) RNA in het vaccin zit. Dit betekent dat belangrijke controlemechanismen om de genoemde mogelijk levensbedreigende bijwerkingen te voorkomen ontbreken. Verschillende onderzoeken wijzen ook op een verhoogd risico op trombose bij gevaccineerde mensen die het vaccin van Biontech of Moderna hebben gekregen.

De verklaringen van Weissmann en zijn collega’s zijn explosief – ze tonen aan dat tal van ernstige bijwerkingen van de Corona-vaccinatie al jaren voor de Corona-pandemie bekend waren of besproken werden in wetenschappelijke kringen. We kunnen daarom aannemen dat deze bijwerkingen van de vaccins de fabrikanten van de vaccins niet verrasten toen ze in de loop van de vaccinatiecampagne opdoken. Toch werd het potentiële risico op hartspierontsteking, auto-immuunziekten en dergelijke niet uitgelegd aan het begin van de vaccinatiecampagne. Dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat deze bijwerkingen niet of slechts zeer zelden voorkwamen in de registratiestudies van de fabrikanten. Desalniettemin laten artikelen zoals die van Weissman zien dat deze mensen blijkbaar niet zo onwetend waren als ze zich voordeden tijdens de Corona pandemie met betrekking tot mogelijk ernstige bijwerkingen van vaccinatie.

Dit artikel is overgenomen van Apollo News en vertaald vanuit het Duits.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.